Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον τελευταίο τίτλο της ομάδας και την 11άδα που είχε αγωνιστεί στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2017 με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην άκρη του πάγκου!
Από εκείνο το 2-0 απέναντι στον Άγιαξ και την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας, που ήταν και η τελευταία μέχρι αυτή τη στιγμή, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν αλλάξει πρόσωπα στην τεχνική ηγεσία – τονίζεται ο πληθυντικός – και πολλές, άσχημες καταστάσεις σε αυτές τις στείρες αγωνιστικές περιόδους.
Στη Στοκχόλμη, η 11άδα που είχε εμφανιστεί για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πολλών απουσιών τότε και του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τις πατερίτσες, απαρτιζόταν από τους:
Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα, Φελαϊνί, Μκιταριάν και Μάρκους Ράσφορντ!
Είναι απίθανο πως οι 10/11 έχουν αποτελέσει παρελθόν, με τους τελευταίους (Μάτα και Πογκμπά) να μένουν πλέον ελεύθεροι το φετινό καλοκαίρι.
Φυσικά ο Ζοσέ Μουρίνιο απολύθηκε… κακήν κακώς, ο Ρομέρο αποχώρησε το 2021 από το τιμ των τερματοφυλάκων, ενώ, η αμυντική τετράδα είχε πλέον εξαφανιστεί από το «Ολντ Τράφορντ» μια διετία αργότερα.
Ο Φελαϊνί που συμμετείχε σε γκολ σ’ εκείνο τον τελικό φυσικά έφυγε και… χάθηκε από το προσκήνιο εντελώς αυτά τα χρόνια, ο Ερέρα έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ και ο Μκιταριάν είχε γίνει ανταλλαγή με τον Αλέξις Σάντσες την επόμενη σεζόν.
Κάπως έτσι, ο Μάρκους Ράσφορντ είναι ο μοναδικός… κουπάτος που παραμένει στην Γιουνάιτεντ από την 11άδα που τελευταία φορά πανηγύρισε κάποιο τρόπαιο για το κλαμπ του Μάντσεστερ…