Ρίχνοντας μια ματιά στο βιογραφικό του νέου αποκτήματος της Πάφος FC, δεν γίνεται να μην γυρίσει ο διακόπτης της περιέργειας. Ο Μάρσιο Αλμέιδα Ντε Ολιβέιρα, γνωστός ως Μαρσίνιο, αφήνει για πρώτη φορά τη Βραζιλία για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, στα 26 του χρόνια, επιλέγοντας να πάρει το αεροπλάνο για την Κύπρο και την παφιακή ομάδα.
Γεννημένος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εντάχθηκε, μικρός, στην ακαδημία της Μποταφόγκο. Αρχικά αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος, ωστόσο σε ηλικία 20 ετών, ο προπονητής του τον άλλαξε θέση μεταφέροντάς τον στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου και τελικά καθιερώθηκε!
Ήταν 2 Φεβρουαρίου 2016 όταν έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μποταφόγκο και ήταν ιδανικό, αφού επικράτησε με 2-1 της Πορτουγκέσα και μόλις λίγες μέρες μετά, την 1η Μαρτίου, η βραζιλιάνικη ομάδα του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2018! Η τύχη ωστόσο του γύρισε την πλάτη, αφού λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, είχε χάσει τα περισσότερα παιχνίδια μέσα στο 2017. Δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε και αποτέλεσε το βασικό δεξί μπακ της Μποταφόγκο.

Το πέναλτι και η Εθνική…
Το… χάι λάιτ της καριέρας του στην Μποταφόγκο, ο τελικός του Campeonato Carioca απέναντι στην Βάσκο Ντα Γκάμα, που κρίθηκε τη διαδικασία των πέναλτι με τον ίδιο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να συμβάλλει στην κατάκτηση του τροπαίου! Ακολούθως, η Μποταφόγκο του ανανεώνει εκ νέου το συμβόλαιο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020… Βεβαίως, νούμερο ένα στο βιογραφικό του, η κλήση στην Εθνική Βραζιλίας, με το όνομά του να περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στη λίστα τον Σεπτέμβριο του 2019, για φιλικό με τη Νιγηρία…!

Το αντίο και το… 1,5 εκατ.
Στις 28 Μαρτίου 2021 ήταν η στιγμή να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του Μποταφόγκο και να υπογράψει, ως ελεύθερος, στην Αθλέτικο Παραναένσε. Η πρώτη του χρονιά ήταν εξαιρετική, αγωνιζόμενος σε 36 παιχνίδια κατακτώντας το Copa Sudamericana. όχι όμως η δεύτερη που έλαβε μέρος σε λιγότερους αγώνες. Ψάχνοντας το κάτι καινούριο στην καριέρα του, η Πάφος FC του δίνει την ευκαιρία, εντάσσοντας στο δυναμικό της έναν ποδοσφαιριστή, που η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ!

Το δυστύχημα…
Μελανό σημείο της ζωής του, όχι ποδοσφαιρικής αλλά γενικότερα, το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου 2020. Ο Μαρσίνιο κατηγορήθηκε για το θάνατο δύο ανθρώπων, σε σύγκρουση με το αυτοκίνητό του, οδηγώντας πάνω από το όριο ταχύτητας…

Ανδρέας Βεντούρης