Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-21 και στις 11 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι αγώνες στον 4ο όμιλο όπου συμμετέχει και η Εθνική μας.
Το επιβλητικό 3-0 επί της Ελλάδας τη Δευτέρα στο Δασάκι, διατήρησε το δικαίωμα στην Εθνική μας για καλύτερη θέση και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Γιάννος Οκκάς, με σοβαρότητα και επαγγελματισμό συνεχίζεται η προσπάθεια για να κλείσουμε τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό απολογισμό.
Το βάρος της προσπάθειας επικεντρώνεται από σήμερα στον αγώνα της Ισλανδίας που είναι προγραμματισμένος το ερχόμενο Σάββατο και η αποστολή θα ταξιδέψει με προορισμό το Ρέικιαβικ το απόγευμα της Πέμπτης.
Στον πρώτο αγώνα με τους Ισλανδούς στο Δασάκι φέραμε ισοπαλία 1-1 με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις. Σήμερα για τον όμιλο μας θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Λίχτενσταϊν – Πορτογαλία, την Τετάρτη 8 Ιουνίου θα έχουμε το Ισλανδία – Λευκορωσία και φινάλε στις 11 του μήνα με τους αγώνες Ισλανδία – Κύπρος και Πορτογαλία – Ελλάδα.
Όπως είναι διαμορφωμένο το σκηνικό στον όμιλο μας, η Πορτογαλία εξασφάλισε την πρώτη θέση και θέση για την τελική φάση της διοργάνωσης.
Η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση θα παίξει στα play – offs που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (19 – 27). Σημειώνεται ότι η καλύτερη δεύτερη ομάδα από τους εννέα ομίλους της προκριματικής φάσης, θα προκριθεί απευθείας στην τελική φάση.
Η τελική φάση θα διεξαχθεί μεταξύ Ιουνίου – Ιουλίου 2023 στη Ρουμανία και Γεωργία με τη συμμετοχή 16 ομάδων.

Η βαθμολογία στον όμιλο μας είναι διαμορφωμένη ως ακολούθως:

  1. Πορτογαλία 8 30-2     22
  2. Ελλάδα 9          15-8     17
  3. Ισλανδία 8          17-6     12
  4. Λευκορωσία 9 15-12   12
  5. Κύπρος 9          16-11   11
  6. Λιχτενστάιν 9 0-54     0