«Η Αθήνα είναι μια φανταστική πόλη, απλά συναρπαστική. Λατρεύω αυτή την πόλη, γιατί τα πήγα πολύ καλά εκεί και είχα την ευκαιρία να κερδίσω τίτλους και να κάνω πολλούς φίλους. Σίγουρα θα επιστρέψω τώρα στην Αθήνα για να περπατήσω και να γνωρίσω τις ομορφιές αυτής της πόλης που είναι εντυπωσιακές». Κάπως έτσι, ο Καφού «ξεδιπλώθηκε» στο BN Sports και έδειξε την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για την Αθήνα.

Ο παλαίμαχος αμυντικός κλείνει τα 52 χρόνια ζωής σήμερα (7/6) και η παραπάνω φράση για τη χώρα μας και την πρωτεύουσα δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη. Το BN Sports σας παρουσιάζει τις τρεις επισκέψεις του Καφού που τον έκαναν να… τρελαθεί με την Αθήνα.

74250326-cafu-of-milan-celebrates-with-the-trophy-following-his_crop_exact.jpg

ΑΕΚ – Ρόμα 0-0 (2002)

Σεζόν 2002/03. Η ΑΕΚ έχει μπει στους ομίλους του Champions League αλλά η κληρωτίδα δεν στέκεται υπέρ της. Εκτός από τη μέτρια Γκενκ. Την φέρνει αντιμέτωπη με τις Ρόμα και Ρεάλ Μαδρίτης. Αμφότερες είχαν εξαιρετικό σύνολο και το έργο της Ένωσης μόνο εύκολο δεν θεωρούταν.

Βέβαια, η ομάδα του Μπάγεβιτς κατάφερε να μην το επιβεβαιώσει αυτό και κατάφερε έστω, να δυσκολέψεις τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Καφού στην Αθήνα και αγωνίστηκε σε όλο το ματς ως φουλ μπακ, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση. Με αρκετές φάσεις αλλά χωρίς γκολ, το ματς έμεινε στο «λευκό» 0-0, αφήνοντας την ΑΕΚ με το χαμόγελο.

ΑΕΚ – Μίλαν 1-0 (2006)

Σε εκείνο το ματς μπορεί ο Καφού να μην ήταν στην αποστολή αλλά ακολούθησε την ομάδα στην Αθήνα. Στη σεζόν 2006/07, η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά στον δρόμο του Βραζιλιάνου αμυντικού. Αυτή τη φορά, όταν εκείνος φορούσε τη φανέλα της Μίλαν, ενώ ο υπόλοιπος όμιλος του Champions League περιείχε τις Λιλ και Άντερλεχτ.

Με τους «ροσονέρι» να έχουν κλειδώσει την πρόκριση στους «16», η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και αυτό της βγήκε χάρη στον Ζούλιο Σέζαρ. Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του, νίκησε τον Ντίντα και χάρισε στην Ένωση ένα τεράστιο τρίποντο.

Μίλαν – Λίβερπουλ 2-1 (2007)

Σίγουρα, αν ρωτήσει κάποιος τον Καφού ποια είναι η κορυφαία του επίσκεψη στην Αθήνα, θα απαντήσει αναμφίβολα το 2007. Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για τον μεγάλο τελικό του Champions League. Απέναντι η Λίβερπουλ και στο μυαλό του, η τεράστια στιγμή να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που δεν είχε στη συλλογή του.

Με τον ίδιο στον πάγκο, ο ιταλικός σύλλογος δεν την πάτησε όπως το 2005 και με δύο γκολ του Ιντζάγκι, πήρε τη τεράστια νίκη με 2-1. Έτσι, η Μίλαν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο Καφού σήκωσε το τρόπαιο, ολοκληρώνοντας την τεράστια συλλογή που είχε με τρόπαια.