Ο Τζέιμς Μίλνερ ανανέωσε για ακόμη ένα χρόνο με την Λίβερπουλ και η παραμονή του στον σύλλογο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά με το θέμα του συμβολαίου του Μοχάμεντ Σαλάχ, δεδομένου ότι ο Άγγλος χαφ έχει τεράστια επιρροή στα αποδυτήρια.
Η Λίβερπουλ διανύει την καλύτερή της περίοδο, βρίσκεται (όπως όλα δείχνουν) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και του FA Cup και παραμένει στο κυνήγι του πρωταθλήματος, με το όνειρο του quadruple να παραμένει ζωντανό.
Καλά νέα έρχονται και από το θέμα των συμβολαίων, με τον Τζέιμς Μίλνερ να ανανεώνει για ακόμη ένα χρόνο με τους «ρεντς» παραμένοντας στο κορυφαίο επίπεδο ακόμη και στα 36 του χρόνια. Ο έμπειρος χαφ απέδειξε πως είναι χρήσιμος σε παιχνίδια όπως αυτό απέναντι στην Νιούκαστλ και μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμος και εκτός αγωνιστικών χώρων για τον Γιούργκεν Κλοπ.
Ο 36χρονος Μίλνερ είναι ένας από τους επιδραστικότερους παίκτες στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ και η παρουσία του και μόνο σε αυτά κρατάει την ισορροπία και διατηρεί το καλό κλίμα. Μάλιστα, μπορεί να αποδειχθεί και παίκτης-κλειδί για την ανανέωση του Μοχάμεντ Σαλάχ.
Το μέλλον του «Φαραώ» μοιάζει πιο αβέβαιο από ποτέ και ο Μίλνερ μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση καθώς η ομάδα δεν έχει πολύ χρόνο μιας και το συμβόλαιο του Αιγύπτιου λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αγγλία, ο έμπειρος κεντρικός μέσος μπορεί να συμβάλει με τον τρόπο του σε μία νέα συμφωνία ανάμεσα σε Σαλάχ και Λίβερπουλ διότι ο Αιγύπτιος εκτιμά και εμπιστεύεται την κρίση του συμπαίκτη του.