Πίσω στην Άρσεναλ επιστρέφει για μία ακόμα φορά ο Μέιτλαντ-Νάιλς, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιβεβαιώνει την αποχώρησή του από τη Ρόμα.
Ο πέντε φορές διεθνής Άγγλος έπαιξε σε 12 παιχνίδια με τους «τζιαλορόσι» από τον περασμένο Γενάρη, όταν μετακόμισε στη Ρώμη ως δανεικός, ενώ αμέσως μετά την κατάκτηση του Conference League έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στην οποία ανέφερε: «Υπέροχος τρόπος να τελειώσει η σεζόν. Ευχαριστώ τους φιλάθλους, τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της Ρόμα που με δέχθηκε και πίστεψε σε μένα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα. Φανταστική εμπειρία να είμαι μέρος της ιστορίας του συλλόγου».
Λίγες μέρες αργότερα ο προπονητής του στη Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, αναδημοσίευσε την ανάρτηση του 24χρονου, σχολιάζοντας: «Θα μας λείψεις, είσαι ένας από εμάς».
Πλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να… βγει στην αγορά ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του Μέιτλαντ-Νάιλς, με τα ονόματα των Μπισάκα και Ντάλοτ να έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο.
Από την άλλη, μένει να δούμε αν ο Νάιλς θα βρει χώρο στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ενόψει της νέας σεζόν. Να θυμίσουμε πως ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Άρσεναλ, έχοντας μετρήσει 132 εμφανίσεις με τους «κανονιέρηδες», αλλά έχοντας φύγει και τρεις φορές ως δανεικός (σε Ίπσουιτς, Γουέστ Μπρομ και Ρόμα).