Τέτοιος τραγικός επίλογος δεν μπορεί παρά να επαναφέρει την απογοήτευση στο ΑΠΟΕΛ. Ειδικά το αγωνιστικό έκτρωμα που παρουσίασε η ομάδα στο φινάλε, ήταν τόσο προκλητικό που δεν αφήνει κανένα άλλο συναίσθημα, πέρα της απογοήτευσης και του προβληματισμού.
Ακόμα και εκείνοι που είχαν πιστώσει την ομάδα λόγω της υπερπροσπάθειας που έκανε δεν μπορούν, παρά να ασκήσουν κριτική σε παίκτες αλλά και σε τεχνική ηγεσία.
Τέσσερις σερί φορές, απέτυχαν να κάνουν το αυτονόητο. Και αντί να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα πάνε να παίξουν στην πιο υποδεέστερη ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Θυμίζουμε. Χαμένη ευκαιρία για να ξεφύγουν με +2 από τον Απόλλωνα, στο ματς με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Δεύτερη χαμένη ευκαιρία να πιάσουν κορυφή έστω οριακά, ή να μείνουν στο κόλπο της 1ης θέσης με τον Απόλλων στο Τσίρειο.
Τρίτη χαμένη ευκαιρία, να κλειδώσουν τη 2η θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ και τέταρτη χαμένη ευκαιρία για να τερματίσουν στη 2η θέση με την αδιάφορη ομάδα της Πάφος
FC.
Ένα σερί αγώνων που βρήκε εντελώς απροετοίμαστη την ομάδα. Μόνο στο Τσίρειο με τον Απόλλων, μπορεί να βρεθεί δικαιολογία αφού εκεί έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και ηττήθηκε κυριολεκτικά στα σημεία.
Η ουσία όμως πλέον είναι ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε με την ομάδα στην 3η θέση και το εισιτήριο για συμμετοχή στο Κόνφερενς Λιγκ.
Είναι…αστείο να θυμηθεί κάποιος τον Μάϊο, το κακό ξεκίνημα, ή τον πρώην προπονητή. Το σοβαρό είναι να προκύψει σωστή ανάλυση για το τι έφταιξε και χάθηκε μία τόσο καλή ευκαιρία ώστε να επιστρέψει το ΑΠΟΕΛ στην 1η θέση, ή έστω στη 2η και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τι μπορεί όμως να γίνει για να φτιαχτεί ξανά μία ισχυρή ομάδα;
Αναμφίβολα, να γίνει ένα γερό σκούπισμα στο ρόστερ. Από την στιγμή που αποφασίστηκε να μείνει στην τεχνική ηγεσία ο Σωφρόνης Αυγουστή, είναι υποχρεωμένος να διώξει παίκτες και να φέρει καλύτερους.
ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ: Σύμφωνα με την αγωνιστική παρουσία, δεν θα είναι πολύ δύσκολο για να πει ο προπονητής στον Σκουφέτ να επιστρέψει στην Ιταλία, στον Τσεπάκ να πάει στο Μαρόκο και στο Σάβιτς να επιστρέψει στο Βελιγράδι. Επίσης ίδια πρέπει να είναι η απόφαση για τον Ντανίλο, και για τον Οκριασβίλι. Μία 5άδα παικτών με πενιχρή μέχρι ανύπαρκτη παρουσία και είναι ευθύνη του προπονητή και της διοίκησης να βρουν τρόπο για να φύγουν.
Από τους πέντε όμως, μόνο ο Σάβιτς δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο.
ΑΥΤΟΙ…ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ: Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία παικτών, η παραμονή των οποίων…κρέμεται από μία κλωστή. Ο Βινίσιους με ασταθή αγωνιστική παρουσία, ο Νταουσβίλι επίσης το ίδιο, ο Ντε Βινσέντι στην ίδια κατηγορία και ενδεχομένως ο Ζοάο Πέδρο που άρχισε εντυπωσιακά, αλλά ολοκλήρωσε με προβληματικές εμφανίσεις. Στην ίδια κατηγορία και ο Μάγκλιτσα που είχε ελάχιστη προσφορά.
Αυτή είναι μία πρώτη εκτίμηση-αποτύπωση για την επόμενη μέρα και μένει να δούμε αν οι αποφάσεις προπονητή και διοίκησης θα επιβεβαιώσουν τα πιο πάνω.

Μιχάλης Παπαγεωργίου