Για ότι αφορά τη Νέα Σαλαμίνα, τη νέα σεζόν, την ενίσχυση και την είσοδο επενδυτών σε άλλες ομάδες, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο πρόεδρος της ομάδας της Αμμοχώστου, Γιάννος Χρυσοστόμου.

-Για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν: «Ο προγραμματισμός βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Γίνεται προσεκτική μελέτη. Γίνεται αρκετή δουλειά στο να αναλυθούν οι ανάγκες και να περιοριστεί η πιθανότητα αποτυχίας. Οργανώνεται και η προετοιμασία της ομάδας αλλά και η αδειοδότηση του γηπέδου. Προετοιμαζόμαστε και για τη γενική συνέλευση».

-Για την επικείμενη συνέλευση: «Δεν είναι εκλογική, είναι η τακτική συνέλευση. Αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να αναλάβουν, καλώς να ορίσουν. Εμείς είμαστε υπηρέτες της Νέας Σαλαμίνας, δεν είμαστε εκεί για τις θέσεις».

-Για το ότι προκύπτουν επενδυτές σε μικρές ομάδες: «Μας ανησυχεί. Αν δεν ανησυχούσαμε θα ζούσαμε σε άλλο κόσμο το ότι υπάρχουν επενδυτές που επενδύουν σε μικρές ομάδες και αυξάνονται τα μπάτζετ. Καθιστά δύσκολο το έργο μας. Μάθαμε όμως από την ίδρυση του σωματείου μας να παλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν θα αφήσουμε όμως έτσι τα πράγματα. Έχουμε την μαχητικότητα μας, την αγάπη του κόσμου για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική η ομάδα μας. Ελπίζω να μην είναι μία φούσκα και να αφήσει συντρίμμια πίσω της. Μπήκαμε σε μία νέα εποχή στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν υπάρχουν δεδομένα που μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο θα λειτουργήσει με ίση αντιμετώπιση σε όλα τα σωματεία. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τύχουν διερεύνησης, όσον αφορά την χρηματοδότηση κάποιων ομάδων. Πρέπει να γίνεται έλεγχος. Από την ΚΟΠ, την πολιτεία, την ΟΥΕΦΑ. Είμαστε υπέρ των επενδυτών, δεν είμαστε ρατσιστές, προς Θεού. Δεν αποκλείουμε αν έρθει επενδυτής να μην τον δεχθούμε, πάντα με σωστές προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει κάτι, να το ξεκαθαρίσω. Αλλά να μπει ένα σωστό πλαίσιο, να μπαίνουν και να φύγουν, αν θα φύγουν, με το σωστό τρόπο».

-Για το μπάτζετ: «Θα έχουμε μεγαλύτερο μπάτζετ από πέρυσι κι από πρόπερσι. Αυτή είναι η υπέρβαση».

-Για την ενίσχυση: «Ίσως την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν προσθαφαιρέσεις. Γίνεται πολύ προσεκτική προσέγγιση για τη στελέχωση του ρόστερ. Πρέπει να μειωθεί το ρίσκο. Μας ενδιαφέρουν και Κύπριοι, αλλά είναι πλέον πιο δύσκολο να αποκτηθούν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους».

-Για το θέμα του γηπέδου: «Η Αρχή Αδειοδότησης, ζητάει κάποιες εξειδικευμένες μελέτες. Τα σωματεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αφού κοστίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Έχει εγκριθεί τις τελευταίες μέρες η χρηματοδότηση αυτών των μελετών, που θα λύσουν τα χέρια της Αδειοδότησης και θα είναι πιο συγκεκριμένοι για τα έργα που θα πρέπει να γίνουν. Ο έλεγχος είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ήδη μαζεύουμε τα πιστοποιητικά που χρειάζονται. Ξοδεύτηκαν ήδη πάνω από 350.000 ευρώ, οι 250.000 δόθηκαν σε μετρητά. Τα έχουμε κάνει όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Θα χρειαστούν κάποιες δομικές αλλαγές, π.χ οι κολώνες».

-Αν θα χρησιμοποιεί άλλη ομάδα το «Αμμόχωστος»: «Όχι, δεν έχουμε καμία συμφωνία».