Κάποιος θα πει ότι ο Χαιτάμ Αλεσάμι ήρθε σαν μεγάλο όνομα στον Απόλλωνα αλλά δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και ίσως να έχει και δίκαιο με βάση το βιογραφικό του και τα χρήματα που δαπανήθηκαν.
Ποτέ δεν έγινε ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας καθώς σε κανένα σημείο της σεζόν δεν κατάφερε να εκτοπίσει τον Χαμάς αλλά στα τελευταία στάδια της σεζόν βοήθησε σημαντικά σαν κεντρικός αμυντικός, ειδικά στα τρία τελευταία ματς με Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Άρη.
Ο Νορβηγός αμυντικός έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ταόρνιγκερ τον θέλει στην ομάδα, άρα θα το τιμήσει κανονικά.
Βέβαια θα του διαμηνύσουν ότι θα περιμένουν πολύ περισσότερα από αυτόν. Στη νέα σεζόν δεν χωράει σε καμιά περίπτωση η δικαιολογία της προσαρμογής, ενώ θα πραγματοποιήσει κανονικά την βασική προετοιμασία με την ομάδα, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό. Πέρσι δεν έγινε αυτό καθώς ο παίκτης αποκτήθηκε περί τα μέσα Αυγούστου.
Ο Τσόρνιγκερ τον πάει σαν ποδοσφαιριστή και είναι σημαντικό που μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες θέσεις. Αν εξαιρέσουμε την θέση του τερματοφύλακα, αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και πίσω. Έπαιξε και στα δύο άκρα της άμυνας και σαν αμυντικός μέσος αλλά και σαν κεντρικός αμυντικός.
Αυτό το στοιχείο, το γεγονός δηλαδή ότι είναι πολυθεσίτης αποτελεί και το κυριότερο αγωνιστικό κριτήριο για την παραμονή του στο Κολόσσι.

Χρίστος Χρίστου