Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν βρήκε σταθερότητα φέτος στη θέση του «άσου». Άρχισε τη σεζόν με τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ, ο οποίος αφενός δεν είχε ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του κι αφετέρου υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με την Ομόνοια.
Ο Ιωακείμ Τούμπας πήρε την ευκαιρία από τον Νταβίντ Καταλά στο επόμενο ματς με την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης», αλλά κράτησε τη φανέλα βασικού μέχρι το ντέρμπι με την Ανόρθωση στον β’ γύρο στην «Αρένα».
Από το (εξ αναβολής) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, πήρε το χρίσμα ο Κρίστιαν Λεάλ, μέχρι και το 3-3 με τον Απόλλωνα στην «Αρένα». Στους επόμενους αγώνες με Εθνικό στο κύπελλο και με Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα χρησιμοποιήθηκε ξανά ο Τούμπας, για να επιστρέψει ο Κουβανός κάτω από τα δοκάρια στον αγώνα με τον Άρη!
Είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ δεν έχει φέτος σταθερότητα στη θέση του βασικού τερματοφύλακα, κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη τη νέα σεζόν. Κατ’ ακρίβεια, θα πρέπει να αποτελέσει τη νούμερο ένα προτεραιότητα…

Ανδρέας Βεντούρης