Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ εν όψει της νέας σεζόν προχωράει πλέον στην πράξη, με… τις ευλογίες του νέου της τεχνικού, Ματίας Αλμέιδα. Λίγο νωρίτερα απόψε (3/5) η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ενημέρωσε την αντίστοιχη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πως προχωράει τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση της συμφωνημένης οψιόν αγοράς του Ελβετού διεθνή επιθετικού!
Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ είχε δικαίωμα ενεργοποίησης της ρήτρας μέχρι τις 31 Μαΐου, ωστόσο μετά και τη θετική εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα, αποφασίστηκε πως δεν υπήρχε λόγος για να τη καθυστερήσει. Κάτι που σίγουρα θα λειτουργήσει και τονωτικά για τον ίδιο τον παίκτη, που όσο να ναι, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, είχε άγχος. Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει υπογράψει ήδη από το καλοκαίρι το δικό του συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ, για άλλα τρία χρόνια, εφόσον η Ένωση έκανε χρήση της οψιόν. Κάτι που θα γίνει και δεν υπάρχει κάτι για να συζητηθεί ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον παίκτη.
Ο 30χρονος επιθετικός έχει 34 συμμετοχές φέτος με την ΑΕΚ και στις δύο διοργανώσεις, με 7 γκολ και 4 ασίστ. Συνεχίζει δε να είναι μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του. Η οψιόν αγοράς του από την Άιντραχτ, προβλέπει την καταβολή ενός ποσού λίγο πάνω από 1,7 εκατομμύρια, ενώ έχει ήδη καταβληθεί και αντίτιμο για τη φετινή σεζόν, με το οποίο το συνολικό κόστος της απόκτησης του Τσούμπερ, ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια.
Ο Ματίας Αλμέιδα έχει παρακολουθήσει λεπτομερώς παιχνίδια της ΑΕΚ εδώ κι εβδομάδες και στις τελευταίες επαφές του με τους ανθρώπους της ομάδας επί ελληνικού εδάφους, έδωσε και την οριστική του εκτίμηση για τη χρησιμότητα ή όχι της αγοράς του Τσούμπερ. Ήξερε πως πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις που καλείται να δώσει την εισήγηση του, λόγω του υψηλού κόστους αγοράς. Κι αυτό δείχνει πόσο σημαντικό θεωρεί στα πλάνα του για την επόμενη σεζόν, τον Ελβετό διεθνή.
Ο Τσούμπερ της τελευταίες εβδομάδες, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ, έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες εντός ομάδας κι έχει εμφανίσει αρχηγικό προφίλ. Κάτι που δείχνει επίσης πως και ο ίδιος ήθελε πολύ να κλείσει η εκκρεμότητα με την ενεργοποίηση ή όχι της ρήτρας του, αφού… το σήμα του όσον αφορά τις διαθέσεις του απέναντι στην ΑΕΚ, έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ξεκάθαρο.