Σε νέα ηχητικά που βγήκαν στη δημοσιότητα, ο Πικέ ζητά από τον Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρο της ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να μεσολαβήσει για να κληθεί στην εθνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και… θάβει τον Ράμος, όταν γίνεται γνωστό πως και αυτός επιθυμούσε την παρουσία του στους Αγώνες του περασμένου καλοκαιριού.
«Πρέπει να μου το κάνεις αυτό, Ρούμπι, πρέπει να το καταφέρεις. Πρέπει να το κρατήσουμε μυστικό. Να πάρεις τον μίστερ (σ.σ. εννοεί τον προπονητή της Κ21 της Ισπανίας, Λούις ντε λα Φουέντε) και θα έρθω στη Μαδρίτη να μιλήσουμε. Το θέλω πολύ. Και θα δούμε πως θα το χειριστούμε για να μην μαθευτεί. Πρέπει να μείνει μυστικό των τριών μας ως τοτε τέλος» λέει ο Πικέ στον Ρουμπιάλες, σε μια περίοδο στην οποία ήδη συνεργάζονταν για το πρότζεκτ του Σούπερ Καπ.
Ο Ρουμπιάλες του απαντά ότι προφανώς πρέπει να κρατηθεί μυστικό και του λέει ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να τον δει ξανά στην εθνική ανδρών όπου, κατά τη γνώμη του, θα ήταν περισσότερο χρήσιμος. Θυμιζεται πως ο Πικέ είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τους «φούριας ρόχας» το 2018.
Όταν κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα πως και ο Ράμος θα ήθελε να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες (θυμίζεται πως κάθε χώρα μπορούσε να έχει μόνο τρεις παίκτες άνω των 23 ετών), ο Πικέ άρχισε να ανησυχεί.
«Γνωρίζεις κάτι γι’ αυτό;» ρωτά τον πρόεδρο της Ισπανίας. «Δεν έχω ιδέα. Με ξάφνιασε η είδηση. Σήμερα ήμουν μαζί του (με τον Ράμος). Δεν νομίζω να είναι αλήθεια» λέει ο Ρουμπιάλες, ο οποίος λίγες ημέρες μετά καλεί τον Πικέ και τον ενημερώνει πως όντως ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμούσε να είναι στο Τόκιο.
«Ναι, είναι πολύ στο στυλ του Ράμος αυτό που έγινε. Πρώτα να διαρρέει κάτι για να ασκήσει έτσι πίεση» είναι το… φαρμακερό σχόλιο του άσου της Μπαρτσελόνα.