Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέα Μπελότι η Τορίνο πέρασε από την έδρα της Σαλερνιτάνα και… έσπρωξε τους γηπεδούχους προς της Serie B.
H φάση που έκρινε την αναμέτρηση έγινε στο 18ο λεπτό, όταν ο Φάτσιο σε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα υπέπεσε σε πέναλτι, με τον Μπελότι να αναλαμβάνει την εκτέλεση.
Ο έμπειρος επιθετικός της Τορίνο, εκτέλεσε και ευστόχησε, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης είπε ότι πρέπει να επαναλάβει την εκτέλεση, με τον Μπελότι να ευστοχεί ξανά, «γράφοντας» το 0-1 για την «Γκρανάτα».
Η Τορίνο στο 54′ σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Σινγκό, όμως μετά από εξέταση του VAR, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης και το γκολ ακυρώθηκε.
Το έργο της Σαλερνιτάνα έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο 85′ με τον αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Φεντερίκο Φάτσιο, να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, βρήκε την Τορίνο να πανηγυρίζει ένα πολύτιμο τρίποντο και την Σαλερνιτάνα με 16 βαθμούς να ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Serie A.