Η πρόκριση της Ρέαλ στα ημιτελικά του Champions League εις βάρος της Τσέλσι επέτρεψε στον Κάρλο Αντσελότι να ισοφαρίσει ένα πολύ σπουδαίο ρεκόρ που κατείχαν μέχρι πρότινος από κοινού οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο.
Η Ρεάλ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Τσέλσι στην παράταση, μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, ωστόσο αυτή ήταν μία από τις γλυκιές της πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής ιστορίας της, αφού χάρη στην επικράτησή της με σκορ 3-1 στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων σφράγισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.
Η επιτυχία αυτή επιτρέπει μάλιστα στον Κάρλο Αντσελότι να καμαρώνει και για ένα δικό του ατομικό ρεκόρ, αφού έφτασε πλέον ως προπονητής τις οκτώ παρουσίες σε ημιτελικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ των Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο.
Επιλέον, ο Ιταλός έγινε ο πρώτος προπονητής στη σύγχρονη βερσιόν του Champions League που φτάνει σε ημιτελικά για τέσσερις σερί δεκαετίες, έχοντας σημειώσει αυτό το επίτευγμα στον πάγκο των Γιουβέντους (1999), Μίλαν (2003, 2005, 2006, 2007) και Ρεάλ (2014, 2015, 2002).
Σημειώνεται βέβαια πως σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι πάρει την πρόκριση για τους «4» απέναντι στην Ατλέτικο το βράδυ της Τετάρτης (13/4), τότε ο Γκουαρδιόλα θα βρεθεί μόνος στην κορυφή με 9 παρουσίες στα ημιτελικά, αφήνοντας μαζί στην 2η θέση τους Αντσελότι και Μουρίνιο.