Το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό κυπέλλου καλείται να κάνει η Ανόρθωση, η οποία φιλοξενεί (19:00) την Ομόνοια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με τον Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν να αποτελεί το μοναδικό ερωτηματικό, λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα.
Στους αγώνες κυπέλλου, τη φετινή περίοδο, ο Τιμούρ Κετσπάγια επιλέγει τον Τζουρ και έτσι μόνο σε περίπτωση που διαφοροποιήσει τη συγκεκριμένη τακτική, θα δούμε τον Λόρια. Για το δεξί άκρο της άμυνας, σε περίπτωση που δεν κριθεί έτοιμος ο Αμπαρτζουμιάν, τότε οι διαθέσιμες επιλογές είναι οι Εσκοβάλ και Ιωάννου. Από κει και πέρα, οι υπόλοιποι της αμυντικής γραμμής θα είναι οι Ρισβάνης, Κορρέα και Κορέια.
Στη μεσαία γραμμή, δεδομένη είναι η παρουσία των Αρτυματά και Χουσμπάουερ με τον Χριστοδουλόπουλο να έχει ένα πιο προωθημένο ρόλο. Στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής θα είναι οι Χριστοφή και Ουάρντα με τον Νοβότνι να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.
Η Ανόρθωση θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου που αναμένεται να κατακλύσει το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Υπολογίζεται ότι 7.500 φίλοι της ομάδας θα βρεθούν στο γήπεδο.