Νέα δέσμευση καλούνται να τηρήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές της Τσέλσι, καθώς βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας υποχρεούνται να διατηρήσουν τις μετοχές στις τάξεις τους και να μην τις παραχωρήσουν έως το 2032.
Η διαδικασία παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Τσέλσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς έχουν μείνει μόλις τρεις οι υποψήφιοι αγοραστές.
Δημοσίευμα του Sky News αναφέρει ότι οι αγοραστές πρέπει να υπογράψουν δέσμευση ότι δεν θα παραχωρήσουν τις μετοχές που θα αποκτήσουν μέχρι το 2032.
Η συγκεκριμένη απαίτηση είναι εντολή της αγγλικής κυβέρνησης, την ώρα που και οι σύμβουλοι του Αμπράμοβιτς δεν φέρουν αντιρρήσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί μια σταθερότητα στο λονδρέζικο κλαμπ. Η συγκεκριμένη παράμετρος θα είναι απαράβατος όρος για να προχωρήσει η διαδικασία μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των μπλε.
Η συγκεκριμένη απαίτηση θα αφορά μόνο τους μεγαλομετόχους, όπως ανέφερε μια πηγή ενός εκ των υποψηφίων αγοραστών στο ίδιο Μέσο.