Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία, η Ανόρθωση επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 1-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα!
Το παιχνίδι ωστόσο δεν θα ξεχαστεί ποτέ όχι λόγω της κατάληξής του, αλλά για την εξέλιξή του! Το ΑΠΟΕΛ, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ολοκλήρωσε το ματς με 7 ποδοσφαιριστές! Επτά, το γράφουμε ξανά για να μην πιστέψει κανείς πως κάναμε λάθος! Σωστές ωστόσο οι τρεις αποβολές, με την 2η στον Ντανίλο να είναι τουλάχιστον υπερβολική αφού δεν ήταν φάουλ για… γεμάτη 2η κίτρινη.
Η… αρχή έγινε στο 7’, όταν ο Νατέλ δέχθηκε αρχικά την κίτρινη κι ακολούθως την απευθείας κόκκινη μετά από υπόδειξη του VAR για σκληρό φάουλ στον Αρτυματά. Στο 36’ αποβλήθηκε ο Ντανίλο, όπως προαναφέραμε, με τον Αμρ Ουάρντα να ανοίγει το σκορ επτά λεπτά αργότερα!
Το ΑΠΟΕΛ είχε άλλες δύο αποβολές στο β’ ημίχρονο, αρχικά του Βινίσιους στο 68’ κι ακολούθως του Σόουζα στο 73’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστές οι υποδείξεις και στις δύο περιπτώσεις) κι απ’ εκεί και πέρα, τα πάντα ουσιαστικά είχαν τελειώσει. Η Ανόρθωση είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ, το ΑΠΟΕΛ και να ήθελε, με επτά παίκτες δεν μπορούσε και η «κυρία» σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τζουρ, Ρισβάνης (46′ Εσκοβάλ), Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (70′ Πόποβιτς), Χριστοδουλόπουλος (63′ Βερχόβετς), Χριστοφή (46′ Ρουσιάς), Ουάρντα, Νοβότνι (61′ Ντέλετιτς).
Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Βερχόβετς, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Αραγιούρι, Εσκοβάλ, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου. 
ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Σάβιτς, Έσελινγκ, Βινίσιους, Θεοδώρου (65′ Ντονγκαλά), Γουίλερ (61′ Σαμπάλα), Σατσιάς (65′ Σαρφό), Σόουζα, Ντανίλο, Νατέλ, Μάγκλιτσα (69′ Μάγκλιτσα).
Στον πάγκο: Σκουφέτ, Τσιλινγκίρης, Εφραίμ, Μιντίκκης, Οκριασβίλι. Γαβριήλ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Σαμπάλα, Σαρφό, Γεωργίου, Ντονγκαλά. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρισβάνης, Ουάρντα, Αρτυματάς / Ντονγκαλά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Νατέλ (7′), Ντανίλο (36′), Βινίσιους (68′), Σόουζα (73′)
ΣΚΟΡΕΡ: Ουάρντα (43′)
ΘΕΑΤΕΣ: 7500
Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Di Paolo Aleandro
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

LIVE Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη αγώνα.
5’ Κίτρινη κάρτα στον Νατέλ για επικίνδυνο φάουλ στον Αρτυματά.
6’ Πάει στον onfield-review ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του VAR για κόκκινη κάρτα.
7′ Παίρνει πίσω την απόφαση του ο Νικόλας Νεοκλέους και υποδεικνύει απευθείας κόκκινη στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή! Με δέκα το ΑΠΟΕΛ, νωρίς νωρίς! Σωστή η απόφαση του διαιτητή αφού ήταν επικίνδυνο και σκληρό το φάουλ.
14’ Κίτρινη στον Ρισβάνη για φάουλ στον Ντανίλο.
15’ Εκτέλεση φάουλ από τον Ντανίλο προς την περιοχή, άστοχη έξοδος από τον Τζουρ, ο Σόουζα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αμπαρτζουμιάν έδιωξε λίγο πιο μπροστά απ’ τη γραμμή.
16’ Πρώτη καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Κεφαλιά-ψαράκι από τον Ουάρντα, μόλις έξω.
23’ Κίτρινη στον Βινίσιους για κράτημα στον Ουάρντα.
28’ Σουτ του Αρτυματά, έξω.
ΣΧΟΛΙΟ: Υπάρχει πολλή ένταση στο ματς, αλλά όχι τις πολύ μεγάλες φάσεις. Η απερίσκεπτη ενέργεια του Νατέλ άφησε το ΑΠΟΕΛ με δέκα παίκτες από το 7΄και η Ανόρθωση προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και τους «γαλαζοκίτρινους» να μην της επιτρέψει να βρει κενούς χώρους.
33’ Λάθος του Σάβιτς, επωφελήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.
34’ Πέσιμο του Θεοδώρου στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Κορέια, «παίζεται» από τον διαιτητή.
34’ Κίτρινη στον Ντανίλο για φάουλ στον Χουσμπάουερ.
36’ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντανίλο για φάουλ στον Χριστοδουλόπουλο, με εννέα το ΑΠΟΕΛ! Λανθασμένη απόφαση αυτή τη φορά από τον διαιτητή, δεν δικαιολογεί το φάουλ για 2η κίτρινη και αποβολή.
37’ Κίτρινη κάρτα στον Σωφρόνη Αυγουστή για διαμαρτυρίες!
38’ Ο Αμπαρτζουμιάν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, λανθασμένη η υπόδειξη αφού καλυπτόταν.
39’ Κίτρινη κάρτα στον Λούκα Σόουζα για δυνατό φάουλ στον Αρτυματά.
43’ 1-0 Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Ο Ουάρντα με κεφαλιά ανοίγει το σκορ, παρά την προσπάθεια του Μιχαήλ!
44’ Κίτρινη στον Ουάρντα για τον τρόπο που πανηγύρισε.
** Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
45+3’ Κίτρινη στον Αρτυματά για διαμαρτυρίες.
45+3’ Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Σέντρα του Αμπαρτζουμιάν, δεν πρόλαβε ο Νοβότνι εντός περιοχής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με τον Μιχαήλ να διώχνει σε πλάγιο.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 5-2 (1-0)
ΚΟΡΝΕΡ: 0-2
ΚΑΤΟΧΗ: 56-44%
ΣΧΟΛΙΟ: Δεν είναι καλό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο. Πολλή ένταση και νεύρα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, δυνατά και σκληρά φάουλ, αρκετές κάρτες, με το ΑΠΟΕΛ να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 7’ λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας στον Νατέλ και με εννέα μετά την αποβολή του Ντανίλο στο 36’ με δεύτερη κίτρινη. Μέχρι την δεύτερη αποβολή το ΑΠΟΕΛ κρατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο παρά την κατοχή της Ανόρθωσης, η οποία ωστόσο ευτύχησε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Ουάρντα (43’).
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46’ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Εσκοβάλ και Ρουσιάς αντί Ρισβάνη και Χριστοφή.
54’ Κεφαλιά του Σόουζα, απέκρουσε ο Τζουρ.
58’ Σουτ του Ουάρντα, πρόλαβε να κόψει ο Θεοδώρου.
60’ Σουτ από τον Χουσμπάουερ, απέκρουσε ο Μιχαήλ. Διαμαρτυρίες στην Ανόρθωση για χέρι του Θεοδώρου στην περιοχή.
61’ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Ο Σαμπάλα αντί του Γουΐλερ.
61’ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Ντέλετιτς στη θέση του Νοβότνι.
63’ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Βερχόβετς αντί του Χριστοδουλόπουλου.
65’ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Σέντρα του Κορέια από αριστερά, ο Ντέλετιτς από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
65’ Διπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Σαρφό και Ντονγκαλά αντί των Σατσιά και Θεοδώρου.
67’ Ο Ρουσιάς σκοράρει, αλλά σωστά ακυρώνεται το γκολ καθώς ο Αμπαρτζουμιάν που του έδωσε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ.
68’ Με οκτώ το ΑΠΟΕΛ! Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βινίσιους και αποβολή, για φάουλ στον Χουσμπάουερ, σωστή η απόφαση του διαιτητή!
69’ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Ο Οκριασβίλι αντί του Μάγκλιτσα.
70’ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Πόποβιτς αντί του Χουσμπάουερ.
73’ Με επτά παίκτες συνεχίζει το ΑΠΟΕΛ!!! Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λούκας Σόουζα για αγκωνιά στο πρόσωπο του Βερχόβετς, σωστή η απόφαση του ρεφ!
77’ Σουτ από τον Κορέια, έξω!
80’ Σουτ του Κορέια, έδιωξε σε κόρνερ ο Μιχαήλ.
87’ Κίτρινη κάρτα στον Ντονγκαλά.
** Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.
90+1’ Σουτ από τον Αρτυματά εντός περιοχής, διώχνει σε κόρνερ ο Μιχαήλ.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ: 18-2 (8-1)
ΚΟΡΝΕΡ: 8-3
ΚΑΤΟΧΗ: 65-35%

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ