Για τις αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή και την έκθεση του παρατηρητή για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα κυπέλλου ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο νομικός Στέλιος Χριστοδούλου.
«Διερωτώμαι γιατί αυτός ο άνθρωπος έκανε αυτή την έκθεση. Ευθύνη έχει και η ομοσπονδία. Δεν μπορώ να γνωρίζω το λόγο που το έκανε, αν το έκανε εσκεμμένα ή όχι. Λέει για παράδειγμα πως όταν μπήκε το γκολ της Ανόρθωσης έγιναν πολλά περιστατικά, αλλά είχε αρκετό κόσμο μπροστά του και δεν αντιλήφθηκε τι έγινε. Η δουλειά του παρατηρητή είναι να βλέπει το τι γίνεται κι όχι να παρακολουθεί το παιχνίδι. Πρέπει να διασφαλίζει ότι από το χώρο που βρίσκεται θα έχει καθαρό οπτικό πεδίο. Δεν γίνεται να λέει ο διαιτητής ότι ο τάδε με έβρισε και να λέει ο ίδιος από την εξέδρα ότι έβρισε το διαιτητή. Αν σας πουν ότι έβριζε κάποιον χωρίς να ξέρεις την ώρα και το πόρε, δεν είσαι σε δυσχερή θέση. Όταν αυτός που κάνει τις εκθέσεις υποπίπτει σε τόσες αντιφάσεις βάσει και του οπτικοακουστικού υλικού, είναι και δύσκολο το έργο του Αριστοτέλη Βρυωνίδη», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Αθλητικός Δικαστής. Αποδέχεται τη θέση της Ανόρθωσης ότι είναι γενική η καταγγελία για Ουάρντα αλλά όχι συγκεκριμένη κι ότι θα μπορούσε να αντιληφθεί ο διαιτητής αυτά που λέει, στη συνέχεια αναφέρει ότι αποδέχεται αυτά που λέει ο παρατηρητής και αποδέχεται τη θέση της Ανόρθωσης! Πρέπει να αποφασίσει ο Βρυωνίδης αν δέχεται την έκθεση που δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα ή τη θέση της Ανόρθωσης».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην έκθεση του παρατηρητή: «Ποιους συμβουλεύτηκε ο παρατηρητής για να δώσει αυτή την έκθεση; Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να αντιληφθεί όσα γράφει από τη θέση που βρισκόταν. Κατηγορείται ο κ. Αυγουστή για συγκεκριμένα θέματα. Στον προπονητή του δίνεται ελαφρυντικό ότι υπήρχε ένταση στον αγώνα αλλά όχι σε άλλους. Εδώ δεν αποδέχεται το θέμα της πρόκλησης. Παρατηρείται ανομοιομορφία στην έκθεσή του».
Αν το ΑΠΟΕΛ δικαιούται να εφεσιβάλει τις αποφάσεις: «Φυσικά και δικαιούται, όπως και η Ανόρθωση. Αν το Εφετείο κρίνει ότι υπάρχουν κάποια λάθη, μπορεί να αλλάξει την απόφαση».