Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι πάντα δύσκολη. Δεν είναι και το ευκολότερο να βρεις έτοιμο ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να προσφέρει άμεσα, εκτός κι αν βάλεις το χέρι στη τσέπη.
Ρίχνοντας μια ματιά στις μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι ομάδες του α’ γκρουπ τον περασμένο χειμώνα, εύκολα μπορεί να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι οι πλείστοι είτε δεν βοήθησαν καθόλου, είτε δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Ολεκσάντρ Νογιόκ, Τάσος Αυλωνίτης, Ερβίν Ογκέντα, Νικολά Ντιγκινί.
Ο Ντιγκινί δεν αποτελεί ουσιαστικά νέα μεταγραφή, αλλά… επανεγγραφή. Βοήθησε με κάποια γκολ που σημείωσε, ωστόσο από τους τρεις υπόλοιπους, κανείς δεν έδωσε το κάτι παραπάνω.

ΑΠΟΕΛ: Ζοάο Πέδρο, Κίνγκσλεϊ Σαρφό, Μπερτ Έσελινγκ
Τρεις μεταγραφές έκανε το ΑΠΟΕΛ και τουλάχιστον από τους δύο ήδη έχει πάρει πολλά. Τόσο ο Σαρφό όσο και ο Ζοάο Πέδρο έχουν βοηθήσει σημαντικά κι αποτελούν βασικά στελέχη της ομάδας της Λευκωσίας.

ΑΕΚ: Αντώνης Μαρτής, Όμρι Άλτμαν, Γιακούμπ Λαμπόικο, Γκασπάρ Παναδέρο.
Αν εξαιρέσουμε τον Ισραηλινό Άλτμαν, οι υπόλοιποι δεν βοήθησαν. Ο Μαρτής δεν πήγε για βασικός, αλλά δεν πήρε απολύτως τίποτα ούτε από τον Λαμπόικο, ούτε από τον Παναδέρο.

ΑΡΗΣ: Φραντς Μπρόρσον, Εβγένι Γιαμπλόνσκι, Ίστβαν Μπογκνάρ.
Ο Μπρόρσον έχει δείξει στοιχεία πολύ καλού ποδοσφαιριστή, ενώ και ο Γιαμπόνσκι θεωρείται από τα βασικά στελέχη της ομάδας της Λεμεσού. Δεν έχει πάρει… σπίτι του τη φανέλα βασικού ο Μπογκνάρ…

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Σόμα Νοβότνι, Μπλαζ Βερχόβετς, Ροδρίγκο Εσκοβάλ.
Η «κυρία» δεν πήρε αυτά που ήθελε από κανέναν από τους τρεις. Ο Νοβότνι έχει καλά στοιχεία αλλά όχι το γκολ. Ο Βερχόβετς δεν έδωσε το κάτι παραπάνω, τον Εσκοβάλ δεν τον έχουμε δει καλά-καλά…

ΠΑΦΟΣ FC: Ταλίς Ολιβέιρα, Άιρικ Χέσταντ, Χαμαντί Αλ Γκαντιουί, Ιβάν Τόμετσακ.
Ο Ταλίς έχει αφήσει θετικότατα δείγματα γραφής, ενώ έχουν μπει μεμιάς στην ομάδα οι Χέσταντ και Τόμετσακ, τους οποίους ο Μίλανιτς εμπιστεύεται στην 11άδα. Όχι όμως και τον Αλ Γκαντιούι που πήγε ως ένα «βαρύ» όνομα στην Πάφος FC…

Ανδρέας Βεντούρης