Στο πρώτο τους φετινό ραντεβού στο πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ είχε ισοπεδώσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικρατώντας με το εξωπραγματικό 5-0 στο Ολντ Τράφορντ, όμως το αποτέλεσμα αυτό δεν επηρεάζει ούτε στον ελάχιστο βαθμό τις σκέψεις του Γιούργκεν Κλοπ ενόψει του μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Τρίτης (19/4, 22:00)) που θα λάβει χώρα στο Άνφιλντ.
«Είναι ένα τεράστιο ματς που παίρνουν μέρος δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Τεράστια ιστορία. Μεγάλες μάχες. Από τη στιγμή που βγαίνει το πρόγραμμα των αγώνων, τα ματς με την Γιουνάιτεντ είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζω”, δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (18/4) ο Γερμανός προπονητής, ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης των δύο ομάδων για την 30η αγωνιστική της Premier League, και πρόσθεσε:
“Έπρεπε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάποιοι παίκτες έπρεπε να μάθουν πώς να τα αντιμετωπίζουν.
Αυτή τη φορά είναι ένα απίστευτα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Αυτό τα λέει όλα. Και οι δύο μάχονται. Θέλουν να πάνε στο Champions League και θα είναι ένα 90λεπτο με ένταση.
Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρουν πόντους από εμάς για να μπορέσουν να βρεθούν στο Champions League».
Ερωτηθείς δε για τον ομόλογό του της Γιουνάιτεντ και συμπατριώτη του, Ραλφ Ράνγκνικ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην Premier League (στο ματς του πρώτου γύρου ήταν στον πάγκο των κόκκινων διαβόλων ο Σόλσκιερ), ο Κλοπ ανέφερε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε που είναι στην Αγγλία από σεβασμό, αλλά μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που έκανε και τα κομμάτια που βελτίωσε».
Όσον αφορά δε στον Μοχάμεντ Σαλάχ, που το τελευταίο δίμηνο έχει χάσει σε σημαντικό βαθμό την επαφή του με το σκοράρισμα (επηρεασμένος και από τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής), ο Γερμανός κάλυψε απόλυτα τον παίκτη του, λέγοντας: “Είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που περνάει ο Μο.
Απέναντι στην Σίτι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι απλά θέμα χρόνου να σκοράρει ξανά. Χρειάζεται και λίγη τύχη επίσης, θα έρθει σίγουρα η στιγμή».