Είναι απλό το πράγμα -χωρίς πολλά πολλά: ο Απόλλωνας είτε αλλάζει, ή θα το χάσει το πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα κατάφερε να διατηρήσει μια διαφορά ασφαλείας όχι λόγω των δικών του αποτελεσμάτων, αλλά γιατί οι υπόλοιποι αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν τα στραβοπατήματά του.
Η ομάδα της Λεμεσού έφτασε τα οκτώ (!!) συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη κι όμως παραμένει πρώτη. Πλέον ωστόσο δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους της να την πλησιάσουν σε βαθμολογική απόσταση του ενός παιχνιδιού και να ελπίζουν περισσότερο ότι θα τον προσπεράσουν στη βαθμολογία.
Αυτό το δικαίωμα τους το ‘χει δώσει ο ίδιος ο Απόλλων. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι παραμένει στην κορυφή μετά από οκτώ σερί ματς χωρίς ούτε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, εντούτοις, ο καθένας πλέον μπορεί να αντιληφθεί πως εάν δεν συνέλθει, δεν θα είναι για καιρό στη θέση που βρίσκεται τώρα.
Είτε λοιπόν θα συνέλθει, είτε θα χάσει ένα πρωτάθλημα που το κρατούσε με το ένα του χέρι. Τα πολλά λόγια στην περίπτωση της ομάδας της Λεμεσού, είναι φτώχεια. Κατ’ ακρίβεια, δεν χρειάζονται πλέον… λόγια, αλλά πράξεις –και μόνον.
Η ευθύνη ανήκει στον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο να μετράει μία ομάδα οκτώ σερί ματς χωρίς νίκη και να μην φταίει ο προπονητής, με τους ποδοσφαιριστές βεβαίως να μην είναι άμοιροι ευθυνών. Ο καθένας λοιπόν απ’ τη μεριά του ας αναλάβει το δικό του μερίδιο.

Ανδρέας Βεντούρης