Απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο κύπελλο, επικρατεί στην ΑΕΛ καθώς είδε μια κακή χρονιά να ολοκληρώνεται πρόωρα και πλέον η ομάδα δεν έχει τίποτα να κυνηγήσει μέχρι το φινάλε.
Οι γαλαζοκίτρινοι είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να στραφούν στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς εκεί που θα τους βρει στην καινούργια τους έδρα. Η ΑΕΛ θα θέλει να διαγράψει την φετινή χρονιά και να ξεκινήσει δυναμικά για την επόμενη. Προφανώς και υπάρχει προβληματισμός σε όλα τα επίπεδα αλλά δεν θα παρθούν σε καμία περίπτωση βιαστικές αποφάσεις. Ο Ανδρέας Σοφοκλέους έχει χειριστεί και χειρότερες καταστάσεις από αυτήν και ο ίδιος ξέρει ότι θα πρέπει να αποφασίσει με ηρεμία και να ζυγίσει πολύ καλά τα πράγματα πρώτα.

Όταν και έρθει η ώρα των αποφάσεων στην ΑΕΛ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτιστα το θέμα του προπονητή της ομάδας. Ο Σάββας Παντελίδης θα είναι ο προπονητής της ομάδας μέχρι το τέλος της χρονιάς και μένει να ξεκαθαρίσει η παραμονή του όχι στην ομάδα και την νέα χρονιά.
Όπως γράψαμε και το πρωί, φαίνεται να τυγχάνει θετικής εκτίμησης από τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους και από άλλα στελέχη της ομάδας παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τους στόχους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Από εκεί και μπρος, με τον νέο προπονητή θα βγει το πλάνο για την ομάδα και θα προσδιοριστούν οι μετεγγραφές. Ο Ανδρέας Σοφοκλέους θα ορίσει τον προϋπολογισμό της ομάδας για την χρονιά και με βάση αυτό θα κινηθούν. Το ότι η ΑΕΛ χρειάζεται ανανέωση σε κάποιες θέσεις είναι κάτι που φαίνεται.
Εδώ «μπολιάστηκε» με τέσσερις μετεγγραφές και η ομάδα άλλαξε πρόσωπο. Αν βρεθούν οι κατάλληλοι, εδώ θα παίξει ρόλο και το ύψος του μπάτζετ, η ΑΕΛ μπορεί να παρουσιαστεί πολύ πιο ανταγωνιστική του χρόνου και να διεκδικήσει αμ μη τι άλλο έξοδο στην Ευρώπη. Στο κάτω κάτω το να βγαίνει στην Ευρώπη και να έχεις έσοδα είναι ένα ζητούμενο αναγκαίο στο ποδόσφαιρο μας αφού λύνει αρκετά οικονομικά θέματα.

Αριστείδου Μιχαήλ