Στο άθλημα της καλαθόσφαιρας, ο όρος «DNP» στο φύλλο αγώνος, αναγράφεται δίπλα στον παίκτη ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στο εκάστοτε παιχνίδι. «Do Not Play», δηλαδή δεν έχει αγωνιστεί.
Ο Ροδρίγο Εσκοβάλ έχει δίπλα απ’ το όνομά του το «DNP» σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος από τη μέρα που αποκτήθηκε, έχοντας χρησιμοποιηθεί μονάχα ως αλλαγή στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με την Πάφος FC στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στις 3 Φεβρουαρίου (0-0), παίρνοντας τη θέση του Πάουλους Αραγιούρι στο 60’. Από τότε, δεν έλαβε μέρος σε κανένα άλλο παιχνίδι.
Γεγονός το οποίο είναι λογικό να δημιουργεί ερωτηματικά. Πολύ περισσότερο δε απ’ τη στιγμή που ο Φινλανδός αμυντικός δεν πείθει με τις εμφανίσεις του, ενώ σε κάποια παιχνίδια απουσίασαν κάποιοι άλλοι αμυντικοί, όπως ο Ρισβάνης ή ο Κορρέα, αλλά και πάλι δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής.
Προφανώς, έχοντας μπει σε μία σειρά από πολύ δύσκολα παιχνίδια, ο Τιμούρ Κετσπάγια προτιμάει ποδοσφαιριστές που γνωρίζονται μεταξύ τους και είναι περισσότερο καιρό μαζί στην ομάδα. Μια άλλη εξήγηση που μπορεί να δοθεί, είναι ότι περιμένει περισσότερα πράγματα απ’ τον Πορτογάλο αμυντικό.
Σίγουρα ωστόσο, με την αμυντική γραμμή της Ανόρθωση να παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα, θα περίμενε κανείς ότι ο Εσκοβάλ θα έπαιρνε την ευκαιρία του. Μένει να φανεί αν θα του δοθεί το προσεχές διάστημα…
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ενόψει του αγώνα με την Πάφος FC, δεν υπολογίζεται λόγω του τραυματισμού του ο Μιχάλης Ιωάννου. Όπως γράψαμε πρόσφατα, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τον Κορέια, ενώ θα επιστρέψουν οι Αρτυματάς, Βερχόβετς και Ρουσιάς.

Ανδρέας Βεντούρης