Η Μπαρτσελόνα έχει ως Νο1 στόχο τον Έρλινγκ Χάαλαντ και γι’ αυτό τον λόγο ο Τσάβι ταξίδεψε μυστικά στο Μόναχο και είχε συνάντηση με τον Νορβηγό άσο ώστε να τον πείσει να συμφωνήσει με τους «μπλαουγκράνα».
Στην Ισπανία τα ΜΜΕ αναφέρουν πως ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έκανε ταξίδι… αστραπή για την πόλη της Βαυαρίας όπου συναντήθηκε με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε και διαψεύδεται από την πλευρά του Ισπανού τεχνικού ή από τους «μπλαουγκράνα».
Όπως αναφέρει η «L’Esportiu» μαζί με τον Τσάβι στην συνάντηση ήταν και ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Τζόρντι Κρόιφ, ενώ η «Deportes Cuatro» δίνει και άλλη διάσταση στην υπόθεση μιας και αναφέρει πως ο Λαπόρτα επικοινώνησε με τον Μίνο Ραιόλα, μάνατζερ του Νορβηγού, κάνοντας πρόταση για συμβόλαιο πέντε ετών με αποδοχές που φτάνουν τα 190 εκ. ευρώ.
Ο Ραιόλα από την πλευρά του φαίνεται πως πρότεινε τριετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο. Πάντως Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι παραμένουν μέσα στο «κόλπο» για τον Χάαλαντ, με την Μπαρτσελόνα να δείχνει έτοιμη για το… μπαμ.