H Oλυμπιάς Φρενάρους και ο Α.Ο. Διόνυσος προκρίθηκαν στα ημιτελικά των πλέϊ-οφς του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Ανδρών. Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 κέρδισαν εκτός έδρας τις ΑΠΟΚ και Λέοντα ε και συμπλήρωσαν τις τρεις απαραίτητες νίκες για την πρόκριση.
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στην ημιτελική φάση και είναι ισόπαλες στις νίκες 1-1 και για την πρόκριση στους Τελικούς απαιτούνται τρεις νίκες. Εξάλλου, ο Εθνικός Λατσιών επιβλήθηκε με 3-2 της Ολυμπιάδας Ν. μείωσε σε 2-1 τις νίκες και η σειρά έχει συνέχεια την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 20:00 στο «ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».
Στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου η Ολυμπιάς Φρενάρους κέρδισε τον ΑΠΟΚ με 0-3 σετ και προκρίθηκε στους «4». Η Ολυμπιάς επικράτησε με 13-25, 12-25, 18-25. Οι «κοκκινόμαυροι» συμπλήρωσαν τις τρεις απαραίτητες νίκες και προκρίθηκαν. Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.
Στο Λύκειο Λειβαδιών, ο Α.Ο. Διόνυσος κέρδισε τον τοπικό Λέοντα με 1-3 σετ και πήρε την πρόκριση στους «4», συμπληρώνοντας τις τρεις απαιτούμενες νίκες. Η ομάδα της Πάφου κέρδισε τα σετ με 22-25, 18-25,25-19 και 16-25. Ο Λέοντας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.
Ο Εθνικός Λατσιών εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έδρα του και μέσα στο Λύκειο Λατσιών κέρδισε την Ολυμπιάδα Ν. με 3-2. Η ομάδα των Λατσιών μείωσε σε 2-1 τις νίκες και η σειρά μεταφέρεται στο «ΝΕΑΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ». Την Κυριακή η Ολυμπιάδα θα ψάξει τη νίκη – πρόκριση και ο Εθνικός την ισοφάριση ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση πάλι στην έδρα της Ολυμπιάδας σε τρίτο αγώνα.
Την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2022 η Lemesos Volleyball κέρδισε στο Λύκειο Πολεμιδιών τον UCLan Cyprus Φοίνικα Πύλας με 3-2 σετ και προηγείται στη σειρά 2-1 στις νίκες. Η σειρά μεταφέρεται στην Πύλα. Η ομάδα που θα συμπληρώσει τις τρεις νίκες θα αντιμετωπίσει στους «4» το νικητή των αγώνων Ολυμπιάδας – Εθνικού Λατσιών.