Ο καθηγητής διαιτησίας Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε στον Super Sport fm 104.0 τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ΑΕΚΑΠΟΕΛ.
Η ανάλυση του:
-«Στο 11ο λεπτό υπήρχε μια φάση εκτός μεγάλης περιοχής του ΑΠΟΕΛ με ένα μαρκάρισμα του Σαμπάλα στον Φαράζ. Το VAR δεν δικαιούται να επέμβει καθώς ήταν εκτός περιοχής η φάση. Απλά εξετάστηκε κατά πόσον ήταν εντός περιοχής. Φάνηκε καθαρά ότι ήταν εκτός και γι’ αυτό δεν επενέβη το VAR»
-«Στο 31’ ο διαιτητής καταλόγισε χέρι-πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ για παράβαση του Μικέλ Γκονζάλεθ. Η μπάλα πήρε ύψος στην προσπάθεια του Κβιλιτάια και καταλογίστηκε χέρι. Επενέβη το VAR και κάλεσε ξανά τον διαιτητή να εξετάσει ξανά την φάση. Αυτό που είδε είναι ότι δεν υπήρχε χέρι. Θα σας πω τι είδα εγώ: Ο Κβιλιτάια δίνει ύψος στην μπάλα και είδα ότι στο άκρο του δεξιού στήθους χτύπησε η μπάλα και γι’ αυτό πήρε πορεία στην γραμμή του κόρνερ. Βάση της εμπειρίας μου να χτυπούσε στο χέρι θα κατέβαινε ξανά στο έδαφος κι όχι να πάει να πέσει ένα μέτρο δίπλα από το κόρνερ. Αν χτυπούσε στο πόδι και μετά στο χέρι θα αξιολογούσε κατά πόσον ήταν σε φυσική θέση ή όχι το χέρι. Μας βοήθησε η κάμερα πίσω από το τέρμα».
-«Στο 83’ έγινε μια μακρινή μπαλιά, έτρεξε ο Τρισκόφσκι με τον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ και πολύ εύκολα έπεσε, δεν υπήρχε παράβαση»
-«Στο 86’ ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Μάγκλιτσα, το VAR του είπε να δει ξανά την φάση για απευθείας κόκκινη και άλλαξε απόφαση. Φάνηκε από τις επαναληπτικές προβολές ότι βάζει τις τάπες του σε στυλ σφραγίδας στο πόδι του αντιπάλου και είναι σωστή η αποβολή».
-«Στο 90’ επιθετικός της ΑΕΚ μπήκε στην περιοχή, όπως έκανε τις ντρίμπλες πήγε στον αμυντικό που δεν κινήθηκε καθόλου. Δεν μπορεί αν του πει φύγε για να περάσω εγώ».
-«Στο φινάλε έγινε λόγος για το φάουλ πριν το γκολ του ΑΠΟΕΛ. Σωστά δόθηκε το φάουλ, ήταν σωστό».