Με τον Κρις Μίντλετον (44π.) να «πυροβολεί» και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (19π., 13ριμπ., 6ασ.) να… καθαρίζει αποτελεσματικά κρίσιμες φάσεις σε άμυνα κι επίθεση στο φινάλε, οι Μπακς λύγισαν τους Σανς με 132-122 στο Fiserv Forum.
Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στο Fiserv Forum με… αύρα κι ένταση στο παρκέ βγάλμενη από μονομαχία της ανοιξιατικού αγώνα Playoffs, οι πρωταθλητές του NBA επιβλήθηκαν των περσινών φιναλίστ με τελική διαφορά 10 πόντων, η οποία διαμορφώθηκε στο φινάλε.
Το ματς ήταν συναρπαστικό καθ’ όλη την διάρκεια του, με την ομάδα του Φοίνιξ να έχει το προβάδισμα στα περισσότερα λεπτά της αναμέτρησης και να παρουσιάζει γενικότερα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο παρά τις κομβικές απουσίες των Πολ και Μπούκερ.
Οι Μπακς, όμως, πραγματοποίησαν κυριαρχική εμφάνιση στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, εκεί όπου σκόραραν 41 πόντους με τους Μίντλετον και Χόλιντεϊ να καλύπτουν την μέτρια βραδιά του Γιάννη στο σκοράρισμα. Ο Έλληνας σούπερσταρ, ωστόσο, έβαλε την υπογραφή του στη σπουδαία νίκη των Ελαφιών, καθώς στο φινάλε «καθάρισε» σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ ενώ ήταν καταλυτικός και στην άμυνα παρότι φορτωμένος με πέντε προσωπικά φάουλ.
Αποβλήθηκε με 6ο φάουλ 72 δευτερόλεπτα πριν το άκουσμα της κόρνας της λήξης, αλλά είχε προλάβει νωρίτερα να… κάνει την δουλειά με τα hustle plays τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην 40η φετινή νίκη της ομάδας του Μιλγουόκι.