Πιο εύκολο βράδυ δεν μπορούσε να είχε η ΑΕΚ! Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε με 8-0 του Ονήσιλου στην «Αρένα», στον πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση του κυπέλλου και ήδη έκλεισε θέση στα ημιτελικά.
Το σκορ άνοιξε ο Ντάρμπισαϊαρ στο 4’, με τον Μιλίτσεβιτς να γράφει το 2-0 στο 15ο λεπτό. Στο 24’ ήταν σειρά του Ρόμο να χριστεί σκόρερ, ενώ το 4-0 που ήταν το αποτέλεσμα του α’ μέρους έγραψε ο Παναδέρο.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Νταβίντ Καταλά βρήκε ακόμα τρία τέρματα που μετέτρεψαν ακόμα περισσότερο τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία.
Στο 59’ ο Ναούμ έκανε το 5-0, ενώ ο Ολατούντζι στο 84’ πέτυχε το 6-0. Στο 88′ ο Αναστασίου έβαλε και αυτός το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, ενώ το τελικό 8-0 έγραψε ο Τάντι στο 90+2’.
Ο Ονήσιλος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σωτηρίου στο 77’.

ΑΕΚ: Τούμπας, Χριστοφόρου, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς (46′ Μάμας), Αναστασίου, Λαμπόικο, Άλτμαν (46′ Τάντι), Παναδέρο (46′ Ναούμ), Ακοράν Ντάρμπισαϊαρ (46′ Ολατούντζι), Ρόμο (62′ Εσπινόσα).
Στον πάγκο: Λεάλ, Παρασκευάς, Λέδες, Ροσάλες, Γκονζάλεθ, Εγγλέζου, Μαρτής.
ΟΝΗΣΙΛΟΣ: Μέντες, Τούμπας, Φωτίου, Φερέιρα, Πιτσιλλίδης (75′ Καλαϊτζής), Χαβελκά, Νικολάου, Κορέια, Σωτηρίου, Καρβάλιο, Nτε Λίμα (65′ Γκασάμα).
Στον πάγκο: Κων/νου, Κουμάσης, Κουλλούρης, Κάστανου, Μαυρουδής, Αχιλλέως, Μιχαήλ.

ΣΚΟΡΕΡ: Ντάρμπισαϊαρ (8′), Μιλίτσεβιτς (15′), Ρόμο (24′), Παναδέρο (34′), Ναούμ (69′), Ολατούντζι (84′), Αναστασίου (88′), Τάντι (90+2′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιλίτσεβιτς, Ρόμο, Μάμας, Εσπινόσα / Πιτσιλλίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / Σωτηρίου
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 300
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
4′ Προβολή του Ντάρμπισαϊαρ, η μπάλα έξω.
5′ Σουτ του Ρόμο από πλάγια θέση, ο Μέντες έδιωξε με τα πόδια.
8′ ΓΚΟΛ 1-0. Η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ με προβολή του Ντάρμπισαϊαρ, έπειτα από σέντρα του Παναδέρο. Πρώτο γκολ για τον Άγγλο στράικερ, μετά τις 4 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι με τη Δόξα.
15′ Κεφαλιά του Ρόμο, ο Μέντες απομακρύνει σε κόρνερ.
15′ ΓΚΟΛ 2-0. Ο Μιλίτσεβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ δίνει… αέρα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ με κεφαλιά.
23′ Σουτ του Λίμα, πάνω από τα δοκάρια.
24′ ΓΚΟΛ 3-0. Ο Ρόμο χρίζεται και αυτός σκόρερ με κεφαλιά.
27′ Ο Τούμπας λέει «όχι» στον… αδελφό του και κρατά το μηδέν για τους γηπεδούχους.
32′ Κίτρινη στον Πιτσιλλίδη.
34′ ΓΚΟΛ 4-0. Ο Παναδέρο μετά από σουτ του Άλτμαν, έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
40′ Κίτρινη στον Μιλίτσεβιτς.
45′ Ένα λεπτό ο επιπλέον χρόνος.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.
ΣΧΟΛΙΟ: Η ΑΕΚ επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί και τα τέσσερα γκολ που πέτυχε από το πρώτο μέρος, στην «Αρένα» κόντρα στον Ονήσιλο, ήδη της εξασφάλισαν την πρόκριση για την επόμενη φάση αν και είναι ο πρώτος αγώνας.
Δεν απειλήθηκε ποτέ η ομάδα του Νταβίντ Καταλά, έφτασε με πολύ ευκολία στα τέρματα και με τα γκολ των Ντάρμπισαϊαρ (4′), Μιλίτσεβιτς (15′), Ρόμο (24′), και Παναδέρο (34′), μπορεί ήδη να σκέφτεται το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη και να ρίξει… στροφές στην επανάληψη με την ομάδα της Σωτήρας.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
46′ Τετραπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Ολατούντζι, Τάντι, Ναούμ και Μάμας αντί των Ντάρμπισαϊαρ, Άλτμαν, Παναδέρο, και Μιλίτσεβιτς.
51′ Κίτρινη στον Ρόμο.
52′ Κεφαλιά του Ολατούντζι, έξω.
60′ ΣΧΟΛΙΟ: Έριξε τον ρυθμό της στο ματς η ΑΕΚ μετά και τις αλλαγές που έκανε. Συνεχίζει να είναι το αφεντικό στο γήπεδο.
62′ Εσπινόσα εντός, Ρόμο εκτός.
65′ Γκασάμα αντί του Ντε Λίμα.
69′ ΓΚΟΛ 5-0.  Άστοχη έξοδος του Μέντες και ο Ναούμ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα σε κενή εστία. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ, όμως μέτρησε κανονικά.
75′ Καλαϊτζής στη θέση του Πιτσιλλίδη.
77′ Kίτρινη στον Μάμα.
81′ Με 10 παίκτες ο Ονήσιλος. Κόκκινη κάρτα στον Σωτηρίου μετά από on field review του ρεφ του αγώνα, Κωνσταντίνου Φωτίου.
84′ ΓΚΟΛ 6-0. Ο Ολατούντζι με κοντινή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ αρχικά είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ, αλλά, μετά από έλεγχο του VAR, ο διαιτητής έδειξε τη σέντρα.
88′ ΓΚΟΛ 7-0. Λάθος στην άμυνα του Ονήσιλου, ο Αναστασίου με σουτ εντός περιοχής, βάζει και αυτός το όνομα του στη λίστα των σκόρερ.
90+2′ Κίτρινη στον Εσπινόσα.
90+2′ ΓΚΟΛ 8-0. Ο Τάντι γράφει το τελικό σκορ.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ. 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ