Το ντέρμπι παραμονής στο “Borussia Park” είχε νικήτρια την Γκλάντμπαχ, που επιβλήθηκε 2-0 της Χέρτα Βερολίνου και απομακρύνθηκε επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Από τα πρώτα λεπτά, η Γκλάντμπαχ είχε την υπεροχή και στο 10ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Εμπολό, πριν ανοίξει το σκορ, λίγα λεπτά αργότερα. Στο 23′, ο Τουράμ μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ανατράπηκε από τον Κεμπφ της Χέρτα, ο ρέφερι Μπαντσούμπνερ, με υπόδειξη του VAR, έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Πλεά ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Γάλλος δεν αστόχησε και στο 24ο λεπτό η Γκλάντμπαχ άνοιξε το σκορ.
Η Χέρτα “άγγιξε” την ισοφάριση στο 54ο λεπτό, με τον Κεμπφ να πιάνει τη κεφαλιά και τον Ζόμερ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 58ο λεπτό, ήταν η σειρά του τερματοφύλακα της Χέρτα, του Λότκα, να επέμβει σε σουτ του Σκάλι, με την Γκλάντμπαχ να φτάνει σε δεύτερο γκολ, στο 59′. Σε ένα χρονικό σημείο όπου η Χέρτα είχε ισορροπήσει το ματς και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, ήρθε ο αμυντικός Γκίντερ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων προσφέροντας ανακούφιση στην ομάδα του και στις εξέδρες. Μέσα σε διάστημα δυο λεπτών, η Χέρτα έχασε ισάριθμες ευκαιρίες για να ξαναμπει στο ματς. Στο 75′, ο Ζόμερ, με εξαιρετική απόκρουση, σταμάτησε το σουτ του Μπελφοντίλ και στο 77′ ο Εκέλενκαμπ σημάδεψε το δοκάρι. Η Χέρτα δεν απείλησε, έκτοτε, η Γκλάντμπαχ υπερασπίστηκε το προβάδισμά της και η ομάδα του Βερολίνου μετράει, πλέον, δέκα αγωνιστικές χωρίς τρίποντο. Η Χέρτα βρίσκεται στη 17η θέση, που οδηγεί σε, απευθείας, υποβιβασμό, στο -2 από τη 15η θέση.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Μπέιερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Σκάλι, Κονέ, Νόιχαουζ, Νετς (78′ Λάινερ), Τιράμ (89′ Στιντλ), Πλεά (65′ Κράμερ), Εμπολό

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Λότκα, Γκέχτερ, Σταρκ, Κεμπφ, Ασκασίμπαρ (46′ Σερντάρ), Πέκαρικ (60′ Κέιντ), Τουσάρτ, Νταρίντα (75′ Ριχτερ), Πλάτενχαρντ, Μπελφοντίλ, Ζέλκε (75′ Εκέλενκαμπ)