Η γκολάρα του Λαουτάρο Μαρτίνες δεν έφτανε στην Ίντερ για να διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στην Λίβερπουλ, αφού οι κόκκινοι χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα πέρασαν στην επόμενη φάση του Champions League.
Οι παίκτες του Κλοπ είχαν τις περισσότερες καλές στιγμές, είδαν τρεις φορές την μπάλα να σταματά στα δοκάρια του Χαντάνοβιτς, αλλά τελικά κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρόκριση.
Στην αντίπερα όχθη η Ίντερ είδε την προσπάθειά της να πηγαίνει στράφι τρία λεπτά μετά το τέρμα του Λαουτάρο Μαρτίνες όταν ο Αλέξις Σάντσες αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα (θα μπορούσε να είχε αποβληθεί και νωρίτερα).
Η Λίβερπουλ έχοντας για όπλο και το 2-0 του πρώτου ματς έλεγξε το ρυθμό του αγώνα κρατώντας μακριά από την εστία του Άλισον την Ίντερ, η οποία ναι μεν προσπαθούσε αλλά δεν κατάφερνε να φανεί απειλητική.
Η πρώτη υποψία απειλής ήρθε με σουτ του Ντάμφρις από τα όρια της μεγάλης περιοχής χωρίς όμως να απειλήσει τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα των κόκκινων. Οι υπόλοιπες καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στη Λίβερπουλ η οποία σε κάθε στατική φάση απειλούσε.
Αποκορύφωμα η διπλή ευκαιρία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο 31ο λεπτό όταν ο Μάτιπ αρχικά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Σκρίνιαρ έσωσε την Ίντερ διώχνοντας την κεφαλιά του Φαν Ντάικ.
Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή με εκτελέσεις φάουλ των Τσαλχάνογλου και Αλεξάντερ-Άρνολντ αντίστοιχα. Στο ενδιάμεσο ο Αλέξις Σάντσες ήταν τυχερός που δεν είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Τιάγκο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 52′ όταν ο Σαλάχ μετά από άστοχη έξοδο του Χαντάνοβιτς σημάδεψε το δοκάρι.
Το τρελό τριλέπτο της Ίντερ
Μετά από αυτή τη φάση οι νερατζούρι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί. Προειδοποίησαν με τα σουτ του Τσαλχάνογλου και του Λαουτάρο Μαρτίνεζ που κόντραραν, όμως τη δεύτερη φορά ο Αργεντινός πέτυχε ένα τρομερό γκολ στο 61′.
Πριν προλάβει να πανηγυρίσει ο Σιμόνε Ιντζάγκι το γκολ της ομάδας του είδε τον Αλέξις Σάντσες να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Χιλιανός τη γλίτωσε στο πρώτο μέρος, όχι όμως και στο δεύτερο με τον διαιτητή να τον στέλνει πρόωρα στα αποδυτήρια.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τζόουνς, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Ζότα, Μανέ
ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνια, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Βιδάλ, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Μαρτίνες, Σάντσες