Μια νίκη σε ένα μεγάλο ντέρμπι δίνει ενίοτε την ευκαιρία να γυρίσεις τον… διακόπτη. Αυτό ισχύει για την ΑΕΚ ενόψει του σημερινού αγώνα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (19:30), στην πρεμιέρα των πλέι οφ.
Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα της Λάρνακας να αφήσει οριστικά πίσω της το κακό της διάστημα και τον προβληματισμό, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερες προοπτικές ενόψει της συνέχειας.
Η νίκη θα της δώσει το +4 από την σημερινή της αντίπαλο, αλλά και το οριστικό πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Είναι λοιπόν μεγάλα τα κίνητρα και τα κέρδη σε περίπτωση που πάρει το «διπλό»…
Με τους Ρόμο, Τάντι και Γκιούρτσο εκτός, πιθανόν και τον Άνχελ Γκαρσία ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες, θα υπάρξουν και αλλαγές στην ενδεκάδα. Με τετράδα στα στόπερ, αν αυτό επιλέξει ο Καταλά, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Τόμοβιτς-Μιλίτσεβιτς, με τον Λεάλ στο τέρμα, τον Ροσάλες δεξιά και τον Εγγλέζου αριστερά.
Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Λουΐς Γκουστάβο και Μάμας, με τους Εσπινόσα και Άλτμαν στα άκρα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει ο Τρισκόφσκι στην επίθεση μαζί με τον Νταρμπισάιαρ. Καταγράφουμε επίσης το σενάριο να αγωνιστεί στην κορυφή ο «Τρίσκο», με τον Εσπινόσα πιο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο και τον Φαράζ να παίρνει φανέλα βασικού αγωνιζόμενος στο ένα άκρο της επίθεσης.

Ανδρέας Βεντούρης