Σε ένα φιλικό γεμάτο λάμψη στο «Άνφιλντ», οι «θρύλοι» της Λίβερπουλ και της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν για να επαναλάβουν την αντίστοιχη αναμέτρηση των γηπεδούχων πριν από τρία χρόνια με αντίπαλο τη Μίλαν!
Τότε, οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει με 3-2, χάρη σε ένα γκολ του Τζέραρντ, αλλά τώρα το εύστοχο πέναλτι του αρχηγού, «νικήθηκε» από αυτό του Ριβάλντο (1-2)! Ακολούθησε αποθέωση στο φινάλε, απίθανος Λουίς Γκαρσία που έπαιξε από ένα ημίχρονο με κάθε ομάδα!
Σε ένα ιδιαίτερο απόγευμα στο «Άνφιλντ», Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν για να επαναληφθεί το φιλικό των… «θρύλων», που πριν από τρία χρόνια είχε λάβει χώρα στο ίδιο γήπεδο, ανάμεσα στους «κόκκινους» και τη Μίλαν!
Τότε, ο Στίβεν Τζέραρντ είχε καθορίσει το νικητή (3-2), αλλά στην επιστροφή του στο αγαπημένο του γήπεδο, δεν του δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Ωστόσο, δεν γινόταν να μην δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αφιερώνοντας το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του 12ου λεπτού στον γιο του, που νωρίτερα είχε πατήσει στο χορτάρι και είχε σκοράρει μπροστά στο KOP!
Ο Τζέραρντ άνοιξε το σκορ αλλά το ημίχρονο έκλεισε με τους «μπλαουγκράνα» να ισοφαρίζουν τρία λεπτά πριν από το τέλος, με τον Ρότζερ Γκαρσία, που βρήκε δίχτυα απέναντι σε αγγλική ομάδα, έστω και σε φιλική αναμέτρηση, για πρώτη φορά στην καριέρα του!
Στην ανάπαυλα ακολούθησε αποθέωση, αλλά και αναρίθμητες αλλαγές, με την Λίβερπουλ να αντικαθιστά 10 παίκτες της (όλους πλην του Τζέραρντ) και τον Λουίς Γκαρσία να αποτελεί το πρόσωπο του… ημιχρόνου, καθώς άλλαξε φανέλα και σορτσάκι, ντύθηκε Καταλανός και εξακολούθησε να σουτάρει προς την εστία που ξεκίνησε το ματς, αλλά για άλλη ομάδα!
Ο ρυθμός με το πέρασμα του χρόνου έπεφτε και ο Ριβάλντο διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με πέναλτι, δύο λεπτά πριν αποχωρήσει από το γήπεδο! Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως MVP του ματς αναδείχθηκε ο Ντάνιελ Άγκερ, σε ένα υπέροχο απόγευμα που θύμισε τα… παλιά!