Μπορεί να γίνεται λόγος για την μη υπόδειξη της κόκκινης κάρτας στον μετέπειτα σκόρερ του Άρη και επίσης ότι ο Σωφρόνης, υποχρεώθηκε να παρατάξει 11άδα ανάγκης λόγω τιμωριών και τραυματισμών πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνας, καθώς ακόμα και για τις δύο κλασικές ευκαιρίες που έχασε ο Ντογκαλά, όμως η αλήθεια για το ΑΠΟΕΛ και το κακό αποτέλεσμα με τον Άρη στο ΓΣΠ, είναι πως δεν κατάφερε να επιβληθεί του αντίπαλου και δεν ήταν η ομάδα που είδαμε στα προηγούμενα ματς.
Με ελάχιστες ευκαιρίες, με έλλειψη υπομονής και με αδυναμίες σε όλες στις γραμμές και αποκορύφωμα το εύκολο γκολ που δέχθηκε, τιμωρήθηκε από τον αντίπαλο, σε χρονικό σημείο που δεν είχε ούτε τις δυνάμεις, ούτε και το χρόνο να αντιδράσει.
Η ουσία για το ΑΠΟΕΛ, είναι ότι άρχισε στραβά τη β’ φάση και στο φαινομενικό πιο προσιτό ματς «έβγαλε τα μάτια του» και δεν άρεσε τόσο με την απόδοση όσο και με το αποτέλεσμα, ενώ ήδη έχασε μία θέση στη βαθμολογία και γίνεται πιο δύσκολος ο στόχος για να διεκδικήσει μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Δεν μπόρεσαν οι υποχρεωτικές αλλαγές να εναρμονιστούν με το βαθμό δυσκολίας του ματς.
Ο Γαβριήλ, ο Θεοδώρου αλλά και ο Έσελινγκ κατά πρώτο λόγο δεν μπήκαν ποτέ στον ρυθμό και χωρίς να σημαίνει ότι μόνο αυτοί φταίνε, εντούτοις για πρώτη φορά, φάνηκαν οι απουσίες παικτών οι οποίοι έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα.
Το θέμα πλέον, είναι η επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει μάλιστα χρόνος για να σκεφτούν κάτι άλλο, εκτός από τον αγώνα κυπέλλου την Τετάρτη με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ. Εκεί όπου υπάρχουν ορισμένες επιστροφές (Σαμπάλα-Ντε Βινσέντι-Νατέλ) αλλά θα υπάρχουν πάλι πολλές απουσίες αφού μπήκε στον κατάλογο και ο Βινίσιους ενώ ενδεχομένως να βγήκαν και άλλοι τραυματισμοί στη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη.