Κάποιος μπορεί να πει ότι ο Απόλλωνας μπήκε στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ με διαφορά πέντε βαθμών από την 2η θέση και βγαίνει από αυτήν με ακριβώς την ίδια διαφορά. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της υπόθεσης και το οποίο είναι το μοναδικό που πρέπει να κρατήσουν από αυτή την αγωνιστική.
Το άλλο και πιο σημαντικό είναι ότι χαραμίζουν ευκαιρίες για να καθαρίσουν ένα πρωτάθλημα το οποίο εξακολουθεί ναι μεν να περνά από τα δικά τους πόδια αλλά θα μπορούσαν αν βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση.
Πάει περισσότερο από ένας μήνας που ο Απόλλωνας έχει να πανηγυρίσει νίκη. Μετρά τέσσερις σερί ισοπαλίες και μάλιστα αν δεν είχε τον Γιοβάνοβιτς τουλάχιστον τις μισές από αυτές θα τις μετρούσε σαν ήττες. Πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο με ισοπαλίες και Γιοβάνοβιτς το πιθανότερο είναι ότι η διαφορά κάποια στιγμή θα φτάσει σε πολύ μικρότερα επίπεδα.
Κόντρα στην Ανόρθωση ο ευχαριστημένος από την ισοπαλία πρέπει να είναι ο Απόλλωνας και όχι η «Κυρία» και αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Τσόρνιγκερ και τους ποδοσφαιριστές του. Η ομάδα έδειξε εκ νέου αδυναμία να φτιάξει αρκετές ευκαιρίες, κράτησε μπάλα αλλά δείχνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί του αντιπάλου.
Ποδοσφαιριστές «κλειδιά» και δη στο κομμάτι της δημιουργίας εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο Κολ δείχνει κουρασμένος, ο Ίλιεφ ψάχνεται, ο Ζράντι είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Ογεκντά προσπάθησε να δώσει ενέργεια αλλά μέχρι εκεί. Ότι γίνεται από πλευράς δημιουργίας γίνεται από τον Αλμπάνη όταν ο κόουτς αποφασίζει και τον αλλάζει θέση βάζοντας τον πίσω από τους επιθετικούς. Είναι ο μόνος που παίρνει πρωτοβουλία και δεν… κρύβεται (όπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο Τσόρνιγκερ), την στιγμή που δύο μήνες πριν αυτό που κάνει ο Ελλαδίτης το έκαναν περισσότεροι ποδοσφαιριστές.
Επίσης αποδείχθηκε λάθος το γεγονός ότι ο Νταμπό ο οποίος ήταν πολύ καλός όταν μπήκε κόντρα στην Πάφος FC, έμεινε ξανά στον πάγκο και μάλιστα άργησε να τον ρίξει ο Τσόρνιγερ στο παιχνίδι.
Πρέπει άμεσα να βρουν τι πάει λάθος, να αλλάξουν την εικόνα καθώς ακολουθεί ντέρμπι κορυφής στο ΓΣΠ με την δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος (βλέπε ΑΠΟΕΛ) και με ήττα δεν θα μιλάμε πλέον για διαφορές αλλά για μια… μάχη τίτλου που ξεκινά από την από την αρχή.