Πέραν από τις δύο συνεχόμενες πρωτιές και στις δύο σερί εισόδους σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο Χένινγκ Μπεργκ έδειξε ότι δεν φοβάται να δουλέψει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, να τους αναδείξει και σε αυτό το κομμάτι ήταν σημαντική η παρακαταθήκη που άφησε στην Ομόνοια αποχωρώντας από το «Ηλίας Πούλλος».
Σε επίπεδο πληροφορίων, κυκλοφόρησε ότι αυτό ήταν και ένα από τα κριτήρια που τέθηκαν στην πρόσληψη του νέου προπονητή, να μην διατάζει να δουλέψει με νεαρούς.
Ψάχνοντας λίγο την πορεία του νέου αφεντικού στον πάγκο της Ομόνοιας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Νιλ Λένον αρέσκεται να δουλεύει με μικρούς και να τους αναδεικνύει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν πέρασε το διάστημα που διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής στην Σέλτικ και η ομάδα του έδωσε τα κλειδιά σαν πρώτο προπονητή.
Τότε έκανε σημαντικές αλλαγές. Πούλησε τον Άιντεν Μακγκίντι για ποσό ρεκόρ τότε στην Σκωτία 9,5 εκατομμύρια λίρες, έδιωξε τον αρχηγό Στέφεν Μακμάνους και τον τερματοφύλακα Άρτουρ Μπόρουτς. Μαζί με αυτούς έθεσε εκτός ομάδας άλλους 13 ποδοσφαιριστές που παραχωρήθηκαν σε άλλες ομάδες, ήρθε χρήμα μέσα και άρχισε δουλειά για την ενίσχυση.
Αυτό που έκανε ήταν να παίρνει νεαρούς ποδοσφαιριστές ταλαντούχους και να ανεβάζει και από την ομάδα των ρεζέρβων στην οποία ήταν προπονητής προτού μεταπηδήσει στην ανδρική ομάδα των προτεσταντών.
Ένας από αυτούς που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν και από άγνωστος έκανε μεγάλη πορεία, ήταν ο Εμίλιο Ιζαγκουίρε, ο αριστερός μπακ από τις Ονδούρες ο οποίος μετατράπηκε στον ηγέτη της Σέλτικ. Πανηγύρισε με την ομάδα πρωταθλήματα και εισόδους σε ομίλους Champions League (πρόκριση και στους «16») και έκανε και μεταγραφή εκατομμυρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προτού επιστρέψει ξανά στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Χρίστος Χρίστου