Οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες της Premier League «συγκρούονται» στο «Έμιρεϊτς», έχοντας εντελώς διαφορετικούς στόχους. Η Λίβερπουλ θέλει το τρίποντο για να πάει στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ για να κλείσει δεδομένα μία θέση στην τετράδα. Αρτέτα και Κλοπ ξανά αντιμέτωποι. Όλοι θυμόμαστε τι είχε γίνει στον πρώτο γύρο…
Η ώρα που περίμεναν οι φίλοι της Λίβερπουλ έχει φτάσει. Οι «κόκκινοι» μεταβαίνουν στο «Έμιρεϊτς» για να αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ και να ισοφαρίσουν μετά από πάρα πολύ καιρό τον αριθμό των αναμετρήσεων με τη Μάντσεστερ Σίτι.
Ωστόσο, όταν η Λίγκα, πριν από ένα μήνα, αποφάσιζε να ορίσει τη μεταξύ τους συνάντηση στις 16 Μαΐου, κανένας φίλος της Λίβερπουλ δεν θα πίστευε πως αν η ομάδα του κερδίσει θα βρεθεί στο -1.
Δεν θα ήταν δυνατό άλλωστε. Στις 15 Ιανουαρίου η διαφορά είχε φτάσει μέχρι και τους 14 με ματς περισσότερα και δύο μήνες μετά ακριβώς, οι «κόκκινοι» θέλουν να κερδίσουν στο Βόρειο Λονδίνο, να πάνε σε απόσταση αναπνοής και να πουν πως «αν συγκεντρώσουμε όλους τους βαθμούς μέχρι το τέλος, παίρνουμε το πρωτάθλημα».
Διότι, τα δεδομένα πλέον αυτό δείχνουν, έχοντας φυσικά στο μυαλό μας πως και η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ισχυριστεί ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η αποστολή της Λίβερπουλ απέναντι στην Άρσεναλ, ούτε είναι απλή, ούτε θα είναι ένα εύκολο απόγευμα. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις της Premier League, μόλις για δεύτερη φορά με τον Ισπανό στον πάγκο και θα παίξει τα ρέστα της το βράδυ, μιας και αν κερδίσει, σχεδόν «κλείνει» μία θέση στο επόμενο Champions League.
Συνεπώς, το κίνητρο στο «Έμιρεϊτς» δεν… λείπει απόψε. Για την ακρίβεια… κυριαρχεί! Μένει να δούμε τι θα συμβεί και αν ο Αρτέτα και ο Κλοπ θα «ξεφύγουν», όπως και στο ματς του πρώτου γύρου. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τίτλος περνά κατά κάποιον τρόπο από το «Έμιρεϊτς».
Και η Άρσεναλ θα κάνει τα πάντα, από την στιγμή που χρειάζεται το ματς, να μην αφήσει την Λίβερπουλ να χαρεί το τεράστιο αποτέλεσμα της Κρίσταλ Πάλας απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι!