Μπορεί να αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, όμως η Άρσεναλ πήρε ένα τεράστιο «διπλό» στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ επικρατώντας με 3-2 της Γουότφορντ, ξεπερνώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην βαθμολογία και πατώντας στην 4η θέση, έχοντας μάλιστα 2 παιχνίδια λιγότερα. Για ακόμη μία αναμέτρηση, οι «κανονιέρηδες» είχαν σε εξαιρετική μέρα τους μεοσεπιθετικούς της, πετυχαίνοντας 3 πανέμορφα γκολ ενώ ο Κούτσο Ερνάντεζ είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με ένα φανταστικό γυριστό.
Η αρχή στην αναμέτρηση αποδείχθηκε απολαυστική. Οι γηπεδούχοι σκόραραν μόλις στα πρώτα 17 δευτερόλεπτα, όμως το γκολ τους ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 5ο λεπτό, Όντεγκααρντ και Σάκα συνδυάστηκαν με πολύ ωραίο τρόπο και ο Νορβηγός πλάσαρε υποδειγματικά για να βάλει μπροστά στο σκορ τους «κανονιέρηδες».
Η απάντηση των «σφηκών» ήταν άμεση, με τον Κούτσο Ερνάντες που βρέθηκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα του Χόντσον, να σκοράρει με ένα υπέροχο γυριστό μόλις στο 10ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Η Άρσεναλ προσπάθησε να γίνει ακόμη πιο απειλητική για να βρει το γκολ που θα της έδινε εκ νέου το προβάδισμα και το κατάφερε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου. Ο Σάκα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κλέβερλι, έπαιξε το 1-2 με τον Λακαζέτ και με καταπληκτικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φόστερ, για το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έψαξαν και τρίτο γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη και το κατάφεραν στο 52ο λεπτό με τη βοήθεια και του… Αρτέτα. Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε γρήγορα τη μπάλα στον Σάκα για να εκτελέσει το πλάγιο, οι Σέντριτς, Όντεγκααρντ και Λακαζέτ συνδυάστηκαν ταχύτατα και ο Γάλλος έστρωσε τη μπάλα στο Μαρτινέλι που με εξαιρετικό «πλασέ» άφησε άγαλμα τον Φόστερ για το 3-1.Η Γουόφορντ έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει στο σκορ στο 73ο λεπτό με τον Ντένις να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Από την άλλη, ο Αρτέτα έβαλε φρέσκα πόδια στην μεσοεπιθετική του γραμμή, με τους Πεπέ και Εκέτια να προσθέτουν ακόμη περισσότερη ταχύτητα για τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός λίγα δευτερόλεπτα αφότου πέρασε στο παιχνίδι σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Φόστερ, χάνοντας την ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της ομάδας του.
Ωστόσο, στο 87ο λεπτό, ο Μούσα Σισοκό πάτησε στην περιοχή του Ράμσντεϊλ, κατέβασε όμορφα τη μπάλα και νίκησε τον Άγγλο κίπερ, μειώνοντας σε 3-2 για τη Γουότφορντ, γεμίζοντας με άγχος τους «κανονιέρηδες».
Στα εναπομείναντα λεπτά, η Άρσεναλ διαήρησε το προβάδισμά της και πέτυχε μία τεράστια νίκη, ανεβαίνοντας στην 4η θέση και στο +1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας μάλιστα 2 παιχνίδια λιγότερα από την ομάδα του Ράνγκνικ.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ