Μνήμη ελέφαντα κι όχι χρυσόψαρου αποδείχτηκε πως έχουν οι Ιρλανδοί φίλαθλοι. Στο χθεσινό φιλικό της εθνικής τους ομάδας με το Βέλγιο στο Δουβλίνο (2-2), όταν στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου εμφανίστηκε ο βοηθός προπονητή των φιλοξενούμενων Τιερί Ανρί αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό.


Ο λόγος; Στις 18 Νοεμβρίου του 2009, Γαλλία και Ιρλανδία είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα playoffs του Μουντιάλ, διεκδικώντας ένα εισιτήριο στη Νότια Αφρική. Στην παράταση, ο Ανρί είχε κάνει καταφανές χέρι προτού σερβίρει στον Γουιλιάμ Γκαλάς το γκολ που τελικά χάρισε στους «τρικολόρ» την πρόκριση κι άφησε εκτός νυμφώνος την Ιρλανδία. Και παρότι έκτοτε έχουν περάσει περίπου 12,5 χρόνια, οι Ιρλανδοί δεν ξεχνούν.

Πέρσι ο Ανρί είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα. «Δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό και ακόμη και τώρα οι Ιρλανδοί κάποιες φορές με αποδοκιμάζουν. Δεν είμαι ο παίκτης που ενεργεί έτσι, αλλά όταν ενεργείς ενστικτωδώς λανθασμένα, δεν μπορείς να το εξηγήσεις ή να το πάρεις πίσω. Μετά από ό,τι συνέβη έλαβα μέχρι και απειλητικά μηνύματα. Η κόρη μου, που τότε έμενε στο Λονδίνο, έπρεπε να πηγαίνει με ασφάλεια στο σχολείο για δύο εβδομάδες γιατί φοβόμουν. Μου έλεγαν ‘ξέρουμε πού μένεις!’», είχε δηλώσει.