Στις 28 Μαρτίου 2015, ο Γρηγόρης  Κάστανος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών στον αγώνα με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες. Ο Πάμπος Χριστοδούλου έριξε στη μάχη τον 17χρονο ταλαντούχο μέσο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε βασικό και αναντικατάστατο μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Κόντρα στην Εσθονία κατέγραψε την 44η του συμμετοχή και είναι αυτή τη στιγμή, στην 6η θέση των εν ενεργεία διεθνών. Μόλις στα 24 του χρόνια και έχοντας μια δεκαετία και βάλε στην οποία μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά.
Ο μέσος της Σαλερνιτάνα είναι πίσω από τους Δημήτρη Χριστοφή (62), Κωστάκη Αρτυματά (55), Πιέρο Σωτηρίου (52), Ανδρέα Αβραάμ (48) και Χάμπο Κυριάκου (45).
Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, όχι μόνο θα προσπεράσει τους πιο πάνω, μπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τους Κύπριους διεθνείς με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, αλλά ίσως και απειλήσει και ποδοσφαιριστές με απλησίαστα ρεκόρ για τα δεδομένα της Κύπρου.
Θυμίζουμε ότι, ο Γιάννος Οκκάς είναι πρώτος στη λίστα με 106 συμμετοχές, με τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη στη 2η θέση με 86 συμμετοχές και τον Πάμπο Πίττα στην 3η θέση στις 82 συμμετοχές.
Για να μπορέσει να… ρίξει τον Γιάννο Οκκά από την πρώτη θέση, χρειάζεται 63 συμμετοχές. Όταν έχει καταγράψει 44 συμμετοχές, σε εφτά χρόνια, είναι αντιληπτό, πως δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο από τη στιγμή που είναι μόλις 24 ετών.

Ανδρέας Ανδρέου