Ο Νταβίντ Καταλά παρέθεσε συνέντευξη τύπου ενόψει του παιχνιδιού της τρίτης αγωνιστικής της β’ φάσης του πρωταθλήματος, κόντρα στον Άρη, στο Τσίρειο, υπογραμμίζοντας, πως δεν θέλει άτομα στην ομάδα που δεν πιστεύουν στην κατάκτηση του τίτλου. 
Το βίντεο και οι δηλώσεις του:
Αρχική τοποθέτηση: «Είναι μια πρόκληση για εμάς. Θα πάμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένας τελικός το παιχνίδι με τον Άρη για εμάς».
Τι χρειάζεται η ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο: «Είχαμε καλή εμφάνιση. Ήταν μια ήττα επώδυνη. Πρέπει να έχουμε προσωπικότητα και χαρακτήρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο είναι οι νίκες. Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες δεν είναι μεγάλες. Όποια είναι πιο συγκεντρωμένη, δυνατή και πνευματικά έτοιμη, θα πάρει το πρωτάθλημα».
Για το ματς με τον Άρη: «Διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και είναι πολύ καλή ομάδα, ποιοτική ομάδα. Πρέπει να έχουμε κατοχή και να βγάλουμε χαρακτήρα στο γήπεδο. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχω πίστη στην ομάδα μου και στους ποδοσφαιριστές μου και πιστεύω θα πάρουμε τη νίκη».
Για τους παίκτες που αγωνίστηκαν με τον Ονήσιλο και αν θα χρησιμοποιήσει κάποιους με τον Άρη: «Το πιο καλό νέο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν έτοιμοι να αγωνιστούν. Όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι και στο 100%. Όταν τους ζητηθεί να αγωνιστούν είτε 5 λεπτά είτε 10 είτε ολόκληρο το ματς είναι έτοιμο και αυτό είναι το θετικό».
Για τις απουσίες και την αλλαγή του προπονητή στον Άρη: «Περιμένουμε τον Άνχελ και τον Άνταμ, προπονήθηκαν σήμερα κανονικά θα τους δούμε και αύριο. Ελπίζουμε να πάμε με όλους τους παίκτες στη διάθεση μας. Ο Άρης δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ παρά την αλλαγή προπονητή. Είναι η ίδια ομάδα. Έχει ένα ψηλό μπάτζετ και ποιότητα. Είναι δύσκολη ομάδα. Ίσως πιέζει παραπάνω και είναι πιο επιθετική τώρα».
Για την απόδοση στα τελευταία παιχνίδια και τι πρέπει να προσέξει: «Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε καλή απόδοση αλλά είμαστε απογοητευμένοι που δεν πήραμε τη νίκη με το ΑΠΟΕΛ. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα αλλά θέλω περισσότερα. Θέλω να πιεστούν και να βγάλουν το 100% τους οι παίκτες. Πρέπει να αλλάξουμε, να μη δεχόμαστε γκολ στην τελευταία φάση αν θέλουμε το πρωτάθλημα. Να είμαστε δυνατοί ψυχικά και αγωνιστικά. Δεν πρέπει να σταματήσουμε σε κανένα σημείο στα πλέι-οφ. Τον Στεπίνσκι πρέπει να τον επιτηρείς από πολύ κοντά, είναι πολύ καλοί στο τρανζίσιον, είναι καλοί στην άμυνα στις στημένες φάσεις. Είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες. Πρέπει να δώσουμε πάνω από το 100%».
Αν πιστεύει ότι η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο: «Έχεις μεγαλύτερη πίεση ως προπονητής γιατί έχεις να διαχειριστείς 25 προσωπικότητες. Έχω την ίδια νοοτροπία, το ίδιο πνεύμα που είχα και ως ποδοσφαιριστής. Ασφαλώς μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Αν κάποιος δεν πιστεύει, δεν τον θέλουμε. Είτε είναι προπονητής, ποδοσφαιριστής ή οπαδός».
Για τους «Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ τους ποδοσφαιριστές μου και τους στηρίζω. Το πρώτο πράγμα που τους είπα είναι ότι δεν έπρεπε να χάσουμε. Τους εξήγησα ότι πρέπει να δεχθούν και την κριτική. Κάναμε κάποια λάθη και ήρθε η ήττα. Το παιχνίδι της Κυριακής, είναι κλειδί, όπως όλα τα παιχνίδια. Όλοι θα παίξουν με όλους και θα χάσουν βαθμούς. Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε».
Για τους Άνχελ, Γκιούρτσο και Γκασπάρ: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο για Άνχελ και Γκιούρτσο. Όποιος και να παίξει είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή πρέπει να είναι στο 100% έτοιμος. Ο Γκασπάρ  στη φάση με την κόκκινη με το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε πολύ δυνατή κλωτσιά και δεν θέλαμε να αγωνιστεί περισσότερο στο παιχνίδι Κυπέλλου και για αυτό βγήκε στο ημίχρονο».