Η Αναντολού Εφές χρειάστηκε μόλις ένα καλό δεκάλεπτο στο Κάουνας για να βρει ρυθμό και να περάσει από την καυτή έδρα της Ζάλγκιρις με 85-71 για την 30η αγωνιστική της EuroLeague. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν με ηγέτη τον Βασίλιε Μίτσιτς σημείωσαν την 15η τους νίκη στη διοργάνωση και βρίσκονται στο κυνήγι του Ολυμπιακού για την τέταρτη θέση.
Η Ζάλγκιρις σημείωσε την δεύτερη σερί της ήττα μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις που σημείωσε το τελευταίο διάστημα. Κορυφαίος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μίτσιτς με 20 ενώ για την Ζάλγκιρις ξεχώρισε ο Κάβανο με 22 πόντους.
Ο αγώνας
Το αρχικό 5-0 της Εφές έδωσε γρήγορα τη θέση του στο 9-9. Η Ζάλγκιρις ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι, με τον Νίμπο να επιβεβαιώνει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Οι Λιθουανοί πλήρωσαν τα λάθη τους και την απόφασή τους να μην κάνουν φάουλ και βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά πέντε πόντων. Η Αναντολού Εφές βρήκε ρυθμό μεγάλωσε κι άλλο τη διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο (27-38) την ώρα που η Ζάλγκιρις έπεσε θύμα των λαθών της.
Με την έναρξη του δεύτερου μισού η διαφορά υπέρ της Εφές πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι παίκτες του Αταμάν ήταν πολύ εύστοχοι, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 με την Ζάλγκιρις να μένει άποντη σχεδόν στα μισά της τρίτης περιόδου.
Η τέταρτη περίοδο στο Κάουνας ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα για την Εφές. Οι Τούρκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα ο Μίτσιτς ήταν ο κύριος εκφραστής στην επίθεση ωστόσο η Ζάλγκιρις μείωσε τη διαφορά στα τελευταία λεπτά. Η τουρκική ομάδα όμως πήρε τη νίκη και συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι του Ολυμπιακού για την τέταρτη θέση.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Πέρεθ, Ραντόικοβιτς
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-23, 30-41, 40-65, 71-85
Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων:
Για την 31η αγωνιστική της διοργάνωσης η Αναντολού Εφές θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη (22/3, 19:30) ενώ η Ζάλγκιρις θα υποδεχτεί τη Βιλερμπάν (23/3, 20:00).

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ