Η Άρσεναλ νίκησε τη Λέστερ με 2-0, έφτασε τις πέντε σερί νίκες και βρέθηκε ξανά στην τετράδα.
Δε σταματά πουθενά το τρένο της Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρτέτα κέρδισε με 2-0 τη Λέστερ, έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες και βρέθηκε ξανά στην τετράδα ενώ έχει και λιγότερα παιχνίδια από τους υπόλοιπους διεκδικητές.
H Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 11ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Παρτέι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κι άνοιξε το σκορ. Μάλιστα στο 18ο λεπτό τα διαδοχικά σουτ των Σακά και Τζάκα σταμάτησαν στα σώματα, η μπάλα έφτασε έξω στον Παρτέι που έπιασες φοβερό πλασέ και είδε την μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκαριών του Σμάιχελ. Στο 24’ ο Ντιούσμπερι Χολ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ και πλάσαρε από αριστερά αλλά ο Ράμσντεϊλ είχε προλάβει να βγει και να καλύψει. Ένα λεπτό αργότερα ο Γουάιτ πρόλαβε με καταπληκτικό τάκλιν τον Μάντισον και στην κόντρα ο Μαρτινέλι σούταρε στα σώματα ενώ είχε δυο συμπαίκτες δίπλα του. Στο 36’ ο Ράμσντεϊλ πραγματοποίησε φοβερή επέμβαση σε κεφαλιά του Μπαρνς.
Στο 51’ ο Σμάιχελ απέκρουσε μετά από σουτ του Σακά και στο 55’ ο Γουάιτ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Όντεγκααρντ, αλλά ο Τόμας έσωσε στη γραμμή. Ωστόσο από τα ριπλέι φάνηκε πως η μπάλα είχε βρει και στο χέρι του Σογιοντσού κι έτσι η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι και ο Λακαζέτ έγραψε το 2-0 από τα 11 μέτρα.
Στο 72’ ο Ράμσντεϊλ έδιωξε μετά από σουτ του Ιεανάτσο και στο 82’ ο Σμάιχελ απέκρουσε με τα πόδια μετά από κοντινό πλασέ του Σμιθ Ρόου.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σέντρικ, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τζάκα, Παρτέι, Σακά (85′ Πεπέ), Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι (77’ Σμιθ Ρόυ), Λακαζέτ (89′ Ενκετιά).
ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Αμαρτέι, Σογιουντσού, Τόμας (61’ Τζάστιν), Ολμπράιτον, Μεντί (61’ Εντιντί), Μάντισον, Μπαρνς, Ντιούσμπερι Χολ, Ιεανάτσο (74’ Ντάκα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ