Κομβικό είναι για τον Απόλλωνα το ντέρμπι με την Ανόρθωση την Κυριακή, αφού τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα άνοιξαν την όρεξη των διωκτών του.
Οι «γαλάζιοι» διατηρούν σημαντικό προβάδισμα στην κορυφή, αλλά η ΑΕΚ έχει πλησιάσει στους 5 βαθμούς και ο ΑΠΟΕΛ στους 7, με την Ανόρθωση στο -9. Η μεγάλη διαφορά που είχε αποκτήσει ο Απόλλωνας ανήκει στο παρελθόν και ο Αλεξάντρερ Τσόρνιγκερ περιμένει από τους παίκτες του να δώσουν απαντήσεις και να κόψουν τον αέρα των αντιπάλων τους. Κι αυτό μόνο με μία καλή εμφάνιση και μία νίκη απέναντι στην Ανόρθωση -που παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί στη μάχη του τίτλου- μπορεί να το πετύχει.
Από τις 10 Φεβρουαρίου αγνοεί το τρίποντο η ομάδα της Λεμεσού, όταν είχε κερδίσει την ΑΕΛ. Έκτοτε ήρθαν τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (με ΠΑΕΕΚ, Ανόρθωση και Πάφο) και ενδιάμεσα η ήττα από την ΑΕΛ στο Κύπελλο. Εξ ου και ο προβληματισμός στο Κολόσσι παρά τη σημαντική διαφορά που διατηρεί ακόμη ο Απόλλωνας.
Στην ομάδα της Λεμεσού πιστεύουν πως ήρθε η ώρα για απαντήσεις. Αλλά για να δοθούν αυτές, οι «γαλάζιοι» χρειάζονται γκολ. Άσφαιροι στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΕΛ (Κύπελλο) και Πάφο (πρωτάθλημα), ψάχνουν (και) την επιστροφή στα γκολ. Ποιος θα δώσει τη λύση στην επίθεση;
Το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Πίττας έχει απόδοση 2.80 στον Stoiximan, με τον Νταμπό και τον Ντιγκινί να ακολουθούν στο 2.87. Η απόδοση για τον Γιάνγκα είναι στο 3.00 στον Stoiximan και για τον Αλμπάνη στο 3.10. Το ενδεχόμενο να σκοράρει ο Ζράντι δίνει 4.20 και ο Ονγκέντα 4.35. Αν πιστεύετε ότι ο Πίττας θα πετύχει το πρώτο γκολ του ματς, η απόδοση είναι 5.90, ενώ για τον Νταμπό και τον Ντιγκινί η αντίστοιχη απόδοση είναι 6.10. Αν βλέπετε τον Γιάνγκα να πετυχαίνει 2 ή περισσότερα γκολ, ποντάρετε στο 11.50. Γκολ του Αλμπάνη και νίκη του Απόλλωνα με απόδοση 3.80, γκολ του Ίλιεφ και νίκη του Απόλλωνα με απόδοση 7.00. Γκολ του Ζράντι στο πρώτο ημίχρονο με απόδοση 7.30 και του Κολ στο δεύτερο με απόδοση 8.25.