Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο δίμηνο, λόγω της προβληματικής εικόνας της ΑΕΚ και τους αρκετούς χαμένους βαθμούς, ο Νταβίντ Καταλά είχε δεχθεί μεγάλη κριτική από μία μερίδα του κόσμου της ομάδας.
Είναι γεγονός ωστόσο ότι ο Ισπανός τεχνικός κέρδισε τη… μάχη των πάγκων στο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Καταρχάς, επέλεξε μία ενδεκάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, χρησιμοποιώντας τον Εσπινόσα δίπλα στον Λουΐς Γκουστάβο, αφήνοντας στον πάγκο τον Μάμα, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Φαράζ, Άλτμαν, Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ. Δείχνει ξεκάθαρα, με την πρώτη, ότι δεν φοβάται το ματς, αλλά πάει να το πάρει…
Εξαιρετικές ήταν οι κινήσεις του από τον πάγκο. Στο 55’ ρίχνει τον Ακοράν αντί του Άλτμαν και ο συμπατριώτης του τον δικαιώνει, αφού ήταν δραστήριος ενώ είχε συμμετοχή στο τρίτο γκολ.
Στο 73’ επιλέξει να χρησιμοποιήσει τους φρέσκους Ναούμ και Μάμα αντί των Φαράζ και Νταρμπισάιαρ, για να ελέγξει τη μεσαία γραμμή. Εν ολίγοις, ο κόουτς έχει μεγάλο μερίδιο στη νίκη μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κι αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί.
Ο Καταλά δεν ήταν ο χειρότερος προπονητής στο κακό δίμηνο της ΑΕΚ, ούτε τώρα έγινε… Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο κι αν είμαστε λαός των άκρων και από το μηδενισμό πάμε κατευθείαν στην αποθέωση. Είναι ένας άνθρωπος που κάνει φέτος τα πρώτα του βήματα στην προπονητή και είναι λογικό να κάνει λάθη, λόγω (και) της έλλειψης εμπειριών.
Το ζητούμενο είναι α) από τον ίδιο να διαχειριστεί σωστά κάποιες καταστάσεις και να δείξει πως παρά την δεδομένη απειρία του μπορεί να κουμαντάρει το καράβι και β) από την ίδια την ΑΕΚ και τον κόσμο της, να δείξουν την απαραίτητη διάθεση και υπομονή να τον στηρίξουν. Τουλάχιστον η ομάδα, ως οργανισμός, το έχει κάνει.

Ανδρέας Βεντούρης