Η Ουκρανία βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση εδώ και μία εβδομάδα μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλλει ο ρωσικός στρατός στα εδάφη τους και να τα καταλάβει, με ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις συγκλονιστικές εξελίξεις.
Την ίδια ώρα έχει αρχίσει να γιγαντώνεται ένα κύμα διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με αρκετούς ανθρώπους του αθλητισμού να πρωτοστατούν σε αυτήν.
Μετά τον Μικολένκο, ο οποίος ξέσπασε στον Τζιούμπα, ακολούθησε στον ίδιο τόνο και ο Αντρέι Γιαρμολένκο, με τον επιθετικό της Γουέστ Χαμ να χρησιμοποιεί τα social media για να ζητήσει -σε έντονο ύφος- από Ρώσους συναδέλφους του να μην παρακολουθούν αμέτοχοι τη διάλυση μίας χώρας αλλά να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της πολεμικής ρητορικής του προέδρου της Ρωσίας.

«Έχω μια ερώτηση για τους Ρώσους παίκτες. Παιδιά, γιατί κάθεστε σαν μ@λ@κες και δεν λέτε τίποτα; Στη χώρα μου, σκοτώνουν ανθρώπους, σκοτώνουν γυναίκες, σκοτώνουν μητέρες, σκοτώνουν τα παιδιά μας. Δεν λέτε τίποτα, δεν κάνετε κανένα σχόλιο.
Έχετε επιρροή στους ανθρώπους δείξε τους, πες τους τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Ξέρω ότι σε κάποιους από εσάς αρέσει να δείχνετε τα αρ@@@@ σας στην κάμερα, αλλά τώρα είναι ώρα να τα δείξετε στην πραγματική ζωή», τόνισε στο μήνυμά του ο φορ της ομάδας της Premier League.