Ο Τιμόθεος είναι ο πρώτος που βγήκε και είπε τα καλύτερα για τον Σέρβο Αρχιδιαιτητή. Έχουν βέβαια και άλλοι την ίδια άποψη για το Μάζιτς. Απλά ο τέως διεθνής ρεφ, τώρα που είναι εκτός γηπέδων, μπορούσε να μιλήσει και μίλησε.
Είπε όμως και για την ακρίβεια παραδέχτηκε, ότι και ο Μάζιτς δέχεται πιέσεις και έστω αν δεν είπε αν ενδίδει ή όχι σε αυτές, μάλλον θα ξέρει και ο κύριος Τιμόθεος Χριστοφή, ότι ναι μεν ο Σέρβος ήταν σπουδαίος διαιτητής και είναι σήμερα μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο της διαιτησίας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις «κάνει χατίρια».
Είναι έξυπνος άνθρωπος ο Τιμόθεος Χριστοφή. Γνωρίζει Ότι κάποιες αποφάσεις του Σέρβου δεν είναι και οι πιο δίκαιες. Είτε γιατί ξεχωρίζει ονόματα, είτε γιατί του λένε πως πρέπει να τα ξεχωρίσει.
Κάποιος ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα διαιτησίας, μπορεί να βρει και να γράψει πολλά λάθη στα οποία υποπίπτει ο Σέρβος.
Είτε με την εμμονή του να αξιολογεί συνεχώς 3-4 διαιτητές, είτε να αφήνει εκτός ορισμών άλλους, είτε και γενικότερα να κάνει διακρίσεις.
Το διαιτητικό καθεστώς, εδώ και 10ετίες, έχω την άποψη, ότι παραμένει όπως είχε να  μην γράψω ακόμα ότι πάει όλο και χειρότερα.
Αν ο φίλος μου ο Τιμόθεος και όποιος άλλος θελήσει να αναλύσει σωστά και δίκαια τι άλλαξε στην Κυπριακή διαιτησία την τελευταία 10ετία, όταν είχαμε ξένο Αρχιδιαιτητή, δεν θα συμφωνήσει πως έγιναν άλματα προόδου.
Τουναντίον μάλιστα. Επειδή θυμάμαι πως ήταν η διαιτησία αρχές της 10ετίας του 2000, ακόμα και του 2010, χωρίς μάλιστα τις σημερινές ανέσεις των διαιτητών σε θέματα επιμόρφωσης, προετοιμασίας και άλλων με αποκορύφωμα το VAR, καταλήγω στην άποψη, ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν.
Δεν φταίει βέβαια ο Μάζιτς. Φταίει και αυτός στο δικό του ποσοστό, φταίνε και οι προκάτοχοι του, φταίνε και όλοι εκείνοι που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το χρόνο και να αναδείξουν πολλούς σε αριθμό νέους διαιτητές.
Δείτε τον κατάλογο των διαιτητών α’ κατηγορίας και θα καταλάβετε γιατί θεωρώ ότι αποτύχαμε να κάνουμε βήματα μπροστά.
Όταν μάλιστα ξέρεις ότι, ο κύριος Μάζιτς, ο κύριος Ρέικβαρτ, ο κύριος Σνόντι ο κύριος Λαγέκ και όσοι άλλοι δοκίμασαν να ηγηθούν του τμήματος διαιτησίας είχαν και άνεση, είχαν και χρήμα για να βελτιώσουν το σκηνικό χωρίς να το κάνουν, τότε δεν μπορώ να συμφωνήσω πως έχουν βοηθήσει τη διαιτησία μας.
Και μιας ο λόγος για τον Τιμόθεο Χριστοφή, τον οποίο πήγαινα πολύ σαν διαιτητή, παρά την κριτική που του άσκησα, όταν έκανε σοβαρά λάθη και δυσανάλογα της αξίας του, ρωτάω και τον ίδιο και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.
Αν αποχωρούσε από τη διαιτησία μας, με Κύπριο Αρχιδιαιτητή, τι θα λέγαμε; Αναμφίβολα, ότι τον «έφαγαν» και τον ανάγκασαν να φύγει.
Αν επίσης ο Τιμόθεος, ήθελε να πει όλη την αλήθεια για την αποχώρηση του, θα έλεγε (πιστεύω) ότι τον ενόχλησε και μία σειρά γεγονότων  με πρωταγωνιστές αυτούς που κατέχουν πόστα στο ποδόσφαιρο μας, Και προφανώς  επηρεάζουν ανάμεσα σε άλλους και τον κύριο Μάζιτς.
Έτσι είναι αγαπητέ φίλε Τιμόθεε;

Μιχάλης Παπαγεωργίου