Το ημερολόγιο έγραφε 18 Φεβρουαρίου 1931, όταν ο θρυλικός Ντίξι Ντίν, πετύχαινε ένα ιστορικό ρεκόρ με τη φανέλα της Έβερτον, σε μια αναμέτρηση απέναντι στην Μπάρνσλεϊ.. 

Στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχουν διαχρονικά σημειωθεί ιδιαίτερα ρεκόρ που μνημονεύονται μέχρι και σήμερα. Ένα από αυτά είναι εκείνο του «θρυλικού» Ντίξι Ντιν. Ποδοσφαιριστής της Έβερτον για δώδεκα χρόνια ο Άγγλος φορ, κατέγραψε με τη φανέλα των «ζαχαρωτών» 399 συμμετοχές, βρίσκοντας δίχτυα 349 φορές, αριθμός ο οποίος από μόνος του δημιουργεί την αίσθηση ότι πρόκειται για κορυφαία επίδοση, καθώς αφορά στον κορυφαίο, βάσει συχνότητας, σκόρερ, στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ποδοσφαιρική σεζόν 1930/31 και η Έβερτον, αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία τη Αγγλίας, σημερινή Τσάμπιονσιπ, έχοντας να αντιμετωπίσει ηχηρά ονόματα όπως η Τότεναμ, η Γουέστ Μπρομ και η Γουλβς. Με προπονητή τον Tόμας ΜακΆιντος, να κλείνει ήδη δώδεκα χρόνια στον πάγκο και τον Ντίξι Ντιν αρχηγό και ηγέτη, η Έβερτον προελαύνει στη βαθμολογία έχοντας σε 28 αναμετρήσεις, 21 νίκες, 4 ισοπαλίες και τρείς ήττες. Σε αυτά τα ματς έχει παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες 94 φορές ενώ η δικιά της έχει δεχθεί 42. Στη βροχή των γκολ ένα απίθανο σερί είχε ξεκινήσει και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα κορυφαία στην ιστορία της Έβερτον και κατ’ επέκταση του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο αρχηγός του συλλόγου Ντίξι Ντιν στην αναμέτρηση της 18ης Φεβρουαρίου σκόραρε για 12ο συνεχόμενο ματς, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής εναντίον της Μπάρνσλεϊ και την νίκη της Έβερτον με 5-2, επιβεβαιώνοντας έτσι την τρομακτική του ικανότητα να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο. Η αρχή είχε γίνει στις 6 Δεκεμβρίου του 1930, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Όλνταμ Αθλέτικ που έληξε με σκορ 6-4 υπέρ των γηπεδούχων. Στο διάστημα των 74 ημερών που η Έβερτον πλήγωνε τους αντιπάλους της, ο Ντιν σκόραρε 23 φορές κάνοντας το έργο της ομάδας του ευκολότερο προς την κατάκτηση του τροπαίου εκείνης της σεζόν. Παρά το ρεκόρ αυτό ο Άγγλος στράικερ δεν επαναπαύθηκε και σκόραρε και στο επόμενο ματς εναντίον της Νότινγχαμ Φόρεστ στο Γκούντισον Παρκ στη νίκη των γηπεδούχων με σκορ 2-0.

Στο τέλος εκείνης της ποδοσφαιρικής χρονιάς τα «ζαχαρωτά» πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου της δεύτερης κατηγορίας, που σήμαινε και την άνοδο του συλλόγου, στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης εθνικής.

Ο απολογισμός της ομάδας, ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακός αφού σε 42 αναμετρήσεις πέτυχε 121 τέρματα ενώ δέχθηκε 66, συλλέγοντας 89 βαθμούς. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, χωρίς τη συμβολή του Ντίξι Ντιν, που σκόραρε 39 φορές σε εκείνο το πρωτάθλημα και άλλες εννέα στο κύπελλο Αγγλίας, δημιουργώντας ακόμη ένα ρεκόρ, μετά από εκείνο των 60 γκολ σε 39 αναμετρήσεις τη σεζόν 1927/28 κατά την οποία η Έβερτον πανηγύρισε το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.