Ο παλαίμαχος άσος της Ανόρθωσης, Κώστας Φώτη, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τη νίκη με ανατροπή κόντρα στον Άρη. Τι είπε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την παρουσία των Ιωάννου και Χρυσοστόμου.
«Ήταν μία μεγάλη νίκη η χθεσινή κόντρα σε ένα πολύ καλό αντίπαλο και με ανατροπή. Μπόρεσε και ανέτρεψε το σκορ παρά το ότι είχαμε και τον τραυματισμό του Αραγιούρι, αλλά και το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη για να υπάρξει η σταθεροποίηση στη πρώτη 6άδα. Η ομάδα έδειξε ότι ήθελε πάση θυσία το παιχνίδι».
Για τα στοιχεία που είχε η Ανόρθωση, έτσι ώστε να γυρίσει το παιχνίδι: «Είχε τρεξίματα, είχε αγωνιστικό πάθος και αγωνιστική πειθαρχία, και όλοι μαζί με αυτά τα στοιχεία έδειξαν στο κόσμο η Ανόρθωση θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι, πράγμα που έκανε. Σημαντικά στοιχεία για την μετέπειτα πορεία της. Από εδώ και πέρα θα κυνηγήσει ότι μπορεί, αλλά το σημαντικό και το άμεσο είναι να σταθεροποιηθεί στην 6άδα».
Για τη διαφορά που έχει αποκτήσει ο Απόλλωνας από τις υπόλοιπες ομάδες: «Είναι σημαντική η διαφορά που έχει ο Απόλλωνας. Εντούτοις, έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτάθλημα αρκετά παράξενο, με μεγάλο ενδιαφέρον και όλα μπορούν να αλλάξουν».
Για το ότι θα παίξει με την Ανόρθωση τη τελευταία αγωνιστική: «Είτε εντός, είτε εκτός παίζει η Ανόρθωση, πάει για τη νίκη. Αν κερδίσει τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, θα αλλάξουν τα δεδομένα, θα σμικρυνθεί η διαφορά εν όψει και της β’ φάσης».
Για το ΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ είναι πολύ διαφορετικό τα τελευταία παιχνίδια. Έχει πάρει νίκες, έχει ανέβει στην 4η θέση. Έχει τον τρόπο όμως η Ανόρθωση στα ντέρμπι, αν δεν καταφέρει να τα κερδίσει, τουλάχιστον να μη χάσει».
Για τους Ιωάννου και Χρυσοστόμου: «Οι δύο παίκτες, έδειξαν με την αγωνιστικότητά τους ότι είναι βασικά εργαλεία. Είναι ακούραστοι παίκτες. Έχουν τρεξίματα, ποδοσφαιρικό μυαλό. Είναι στοιχεία που χρειάζεται ο κάθε προπονητής στην ομάδα του. Ο μεν Ιωάννου έτρεξε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, έκοψε, μοίρασε. Ο Χρυσοστόμου έκανε αυτά που έκανε. Είναι πολύ σημαντικοί για τον Τιμούρ Κετσπάγια και πιστεύω ότι θα τους ήθελαν κι άλλες ομάδες».