Η άφιξη του προέδρου του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτσογκ, στις 2 Μαρτίου, οδηγεί σε αλλαγή ημερομηνίας της διεξαγωγής του επαναληπτικού αγώνα της φάσης των «16» του κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα.
Οι δύο ομάδες δεν τα βρίσκουν στην ημερομηνία, καθώς ο Απόλλωνας ζητάει όπως διεξαχθεί το ματς την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη την ΑΕΛ. Παρεμπιπτόντως, η ΚΟΠ πρότεινε στην Αστυνομία όπως πραγματοποιηθεί κανονικά το παιχνίδι την Τετάρτη σε διαφορετική ώρα (στις 19:00, συγκεκριμένα), δύο ώρες μετά την αποχώρηση του Ισραηλινού προέδρου, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική, καθώς, όπως μετέφερε η Αστυνομία, το προσωπικό της θα εργάζεται ήδη αρκετές ώρες την συγκεκριμένη μέρα και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί, σε ένα ματς το οποίο θεωρεί «υψηλού κινδύνου»! Ο Απόλλων από την πλευρά του δεν επιθυμεί να μεταφερθεί ο αγώνας για την Τρίτη, λόγω του ότι το προηγούμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση.
Η άρνηση της Αστυνομίας και η διαφωνία των δύο ομάδων, δημιουργεί δύο σενάρια για  για την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα:
α) Να γίνει κλήρωση για τη μέρα.
β) Να αποφασίσει από μόνη της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ.
Να σημειώσουμε ότι δεν τίθεται θέμα να διεξαχθεί ο αγώνας σε μεταγενέστερο στάδιο. Είτε θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1η Μαρτίου, είτε την Πέμπτη 3 του μήνα.

Ανδρέας Βεντούρης