Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού Αθλητισμού επισκέφθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 τα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, μετά από πρόσκληση του Προέδρου ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη. Πρόκειται για τον Ολυμπιονίκη και νυν Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρο Δήμα.
Ο Πύρρος Δήμας βρίσκεται στην Κύπρο για  να παρακολουθήσει την επίλεκτη ημερίδα Άρσης Βαρών και Άρσης Βαρών σε πάγκο, που διοργανώνει το Σάββατο 19/2/2022 στη Λεμεσό η Κυπριακή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, ενώ θα συνομιλήσει και με τους διοικούντες της ΚΟΑΒ για την πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο.
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ καλωσορίζοντας τον Πύρρο Δήμα και τον Πρόεδρο της ΚΟΑΒ Ανδρέα Ρουμπά που τον συνόδευε, τόνισε τη σταθερή βοήθεια και στήριξη του Οργανισμού στην Ομοσπονδία και γενικά στο άθλημα της άρσης βαρών. Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του για την παρουσία του Πύρρου Δήμα στον ΚΟΑ, ενός ανθρώπου που με τις επιτυχίες του γέμισε με περηφάνια τον κάθε Έλληνα ανά την υφήλιο. «Αγαπητέ Πύρρο, είναι πολύ φτωχά τα λόγια για να εκφράσω την περηφάνια μας προς το πρόσωπό σου. Σε ευχαριστούμε θερμά που αποδέχθηκες την πρόσκληση μας και μας τιμάς με την παρουσία σου στον Οργανισμό. Σου εύχομαι από καρδιάς να είσαι πάντα γερός και δυνατός και να συνεχίζεις να μεταλαμπαδεύεις σε Παγκόσμιο επίπεδο τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού».
Ο Πύρρος Δήμας από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την παρουσία του στον ΚΟΑ, τονίζοντας ότι με την Κύπρο τον δένουν ιδιαίτεροι δεσμοί από τον καιρό που ήταν αθλητής. Τόνισε επίσης την στενή και άριστη συνεργασία του με την ΚΟΑΒ, για  την περαιτέρω  ανάπτυξη του αθλήματος της άρσης βαρών.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του ΚΟΑ τα Μέλη ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου & Κάλλη Χατζηϊωσήφ, καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος Σωτήρης Σαμψών.